Rămâi conectat

Politică Administrație

În industria de apărare, Romania va trebui să-şi stabilească priorităţile în care poate fi performantă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o ediţie specială, preşedintele Traian Băsescu a prezentat de la Palatul Cotroceni, concluziile reuniunii Consiliului European de la Bruxelles care s-a încheiat vineri. Preşedintele a enumerat temele de discuţie şi ce priorităţi revin României din aceasta reuniune a Consiliului. Una dintre ele este cea referitoare la industria de apărare, a spus Traian Băsescu.

„Romania va trebui să-şi stabilească un set de segmente în care poate fi performantă în industria de apărare. Adică să producă la cel mai înalt nivel ori avionul – scoală, ori tancul, ori transportorul blindat, ori armamentul de infanterie. Este un semnal pentru industria de apărare, pentru ca decizia ne obliga la performanţă sau la dispariţie. În perioada următoare, industriei de apărare îi sunt necesari bani pentru cercetare”.

Preşedintele a accentuat faptul că industria de apărare va fi un moment decisiv pentru Romania. S-a stabilit un anumit nivel de dotare, comparativ cu SUA, SUA are un singur tip de tanc greu, statele UE au 53 de tipuri. Sau la elicoptere de salvare în caz de operaţii, SUA au, UE are 16 specificaţii de elicopter. SUA au 2 tipuri de fregate, UE-12. Acest mozaic de dotări creste costurile UE. S-a constatat ca o abordare unitara a industriei de apărare este în favoarea tuturor statelor pentru că reduce cheltuielile şi creste nivelul de dotare.

„Industria de apărare trebuie să fie integrata, sustenabila, inovativa şi competitiva. Romania va trebui să-şi stabilească un set de segmente în care poate fi performanta, în industria de apărare. Adică să producă la cel mai înalt nivel ori avionul-şcoală, ori tancul, ori transportorul blindat, ori armamentul de infanterie. Este un semnal pentru industria de apărare, că decizia ne obliga la performanţă sau la dispariţie. În perioada următoare industriei de apărare îi sunt necesari bani pentru cercetare. Şi să nu fie o cercetare desinata strict armatelor, ci una cu valente duale”, a precizat preşedintele României.

Autor: Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea