Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În ”fieful” PDL Blaj, Jidveian ”l-a bătut” pe Negruț cu aproape 1.000 de voturi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor centralizate de Direcția regională de Statistică Alba, în cele 70 de secții de votare arondate Colegiului de Deputați nr. 2 (Sebeș – Blaj) au votat 26.012 de alegători dintre care cei mai mulți – 664, la Secția nr. 424 (Valea Lungă), iar cei mai puțini – 20, la Secția nr.425 din localitatea Făget (comuna Valea Lungă).

Un număr de 11.596 de alegători (insuficient pentru a obține ”din prima” mandatul de deputat), l-au votat pe social-democratul Ovidiu Jidveian. Acesta a câștigat în 47 de secții de votare, cele mai multe voturi – 354, le-a primit în Secția de votare nr. 84 (Blaj), iar cele mai puține – 6, de la locuitorii din comuna Valea Lungă, sat Făget. De remarcat că în municipiul Blaj, cunoscut ca fiind un ”fief” PDL, l-a întrecut pe candidatul acestei formațiuni politice cu 949 de voturi. La Tiur, satul său natal, Jidveian a fost votat de 245 de alegători în timp de principalul său contracandidat a obținut 220 de voturi.

Clement Negruț (PDL) a reușit să câștige mandatul de deputat în legislatura 2012-2016 după redistribuire. Acesta a fost votat de 8.762 de alegători și a câștigat în 23 de secții de votare. A obținut cele mai multe voturi – 321 de la alegătorii arondați Secției de votare nr.424 (Valea Lungă), iar cele mai puține – 9, în Secția de vot nr.425, din localitatea Făget, comuna Valea Lungă.

Radu Roncea (PP-DD) a obținut în total 3.258 de voturi, cele mai multe – 122, în Secția nr. 109 localitatea Petrești – Sebeș și cele mai puține – 3, în Secția nr. 425, din localitatea Făget, comuna Valea Lungă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea