Ziarul Unirea

În Divizia A2 la volei, CET Rm Vâlcea – VC Alba Blaj 0-3

Prima partidă oficială din anul 2012, după două luni de pauză a  fost pentru Volei Club Alba Blaj o deplasare astăzi la ocupanta locului secund, CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea în Divizia A2 la volei feminin, meci contând pentru penultima etapă a sezonului regulat, ce a început cu o întârziere de o oră. Considerat derbyul seriei, duelul a demonstrat însă supremaţia incontestabilă a formaţiei din „Mica Romă”, grupare ce a realizat al 11-lea succes consecutiv din tot atâtea jocuri, scor final 0-3 (23-25, 13-25, 19-25).

Ne-am asigurat matematic prima poziţie, suntem în grafic. Chiar dacă am câştigat detaşat, întâlnirea a fost una spectaculoasă, mai ales în primul set. Vom sărbători etapa viitoare alături de fani primul obiectiv îndeplinit din această stagiune şi ne pregătim pentru a promova în elită„, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele executiv al Volei Club Alba Blaj.

ELIT

Pentru conjudeţene (antrenori Liliana Bogendorfer şi Emil Ciufudean) au evoluat Andreea Niţulescu, Laura Mastahac, Roxana Lupu, Valentina Rusu, Alina Covrig, Oana Duţă (formula de bază), mai intrând Melina Dobeş, Alexandra Biriş şi Sorina Mocan, iar din lot au mai făcut parte Alexandra Ciontoş, Ramona Rus (legitimată de la CSŞ Blaj), Andreea Resiga. Clasată pe prima poziţie a seriei vestice din Divizia A2 la volei feminin, cu un parcurs invincibil,  VC Alba Blaj mai joacă sâmbătă, 4 februarie (ora 12.00) acasă cu CSU LPS Bihorul Oradea (în etapa a 12-a, ultima a sezonului regulat) şi apoi va intra din nou într-un îndelungat repaus de aproape două luni, până la aflarea adversarului din play-off. (H.D.M.)

Dan HENEGAR