Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Divizia A de baschet CSU Alba Iulia – BC Teleorman 66-62

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Derby câştigat dramatic de echipa lui Bilek!

CSU Alba Iulia a jucat azi, în sala Universităţii „1 Decembrie 1918”  partida contând pentru etapa a 21-a a Diviziei A la baschet feminin  împotriva formaţiei BC Teleorman Alexandria, un nou meci de foc pentru echipa lui Tomas Bilek. S-au întâlnit două echipe de top (gazdele locul secund înaintea rundei, vizitatoarele poziţia a 5-a), neînvinse în 2012, pretendente la încheierea sezonului regulat pe podium. Meciul cheie al rundei, un derby adevărat a însemnat şi o revanşă pentru CSU Alba Iulia, ce nu a învins niciodată formaţia din Teleorman, grupare ce i-a administrat în toamnă primul eşec stagional.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Într-o sală arhiplină s-a derulat un nou spectacol baschetbalistic la cote înalte. Bilek a început cu „5”-ul Abramzon, Salley, Tarţa, Harrison şi Tobin, fară Nadia Parker, nerefăcută 100 la sută, americanca intrând abia spre finalul sfertului. Vizitatoarele au condus o singură dată (3-2), în rest trupa albaiuliană încercând să se distanţeze încet încet. S-a ajuns la 18-18, apoi 22-22 şi o serie perfectă a gazdelor ce s-au distanţat la 7 puncte (29-22). Teleormănencele n-au abandonat lupta,  s-au apropiat (31-29) , iarăşi 7 puncte (31-24) şi o revenire la numai două  (31-29), la pauza mare intrându-se cu un avantaj de 5 puncte (38-33). În sfertul al treilea s-a înregistrat cel mai mare ecart (44-33), dar ultimele 10 minute au fost unele dramatice, întrucât BC Teleorman a egalat cu 7 minute înainte de final (53-53). Un coş de „3” înscris de Harrison (primele sale puncte din joc şi unicele), completat de un altul de două puncte (Abramzon) au adus oarecum liniştea, dar finalul a fost încins, trăit cu sufletul la gură! Cu 100 de secunde înaintea fluierului de sfârşit, CSU conducea cu 64-58, dar  emoţiile erau mari, ajungându-se la 66-62 cu 16 secunde înainte de terminare. Studentele din Cetatea Marii Uniri s-au impus cu scorul 66-62 (22-20, 16-13, 14-11, 14-18), o diferenţă mai mică decât  ca şi în tur.

Sloganul galeriei gazdă „La Alba, la Alba, campioana ţării la Alba”, are acoperire în fapte, un al doilea derby tranşat de CSU, după un joc cu miză extremă! Punctele albaiuliencelor, clasate pe locul al doilea în elită (17 victorii şi 3 înfrângeri), au fost marcate în acest meci de Eniko Tarţa – 15, Becca Tobin – 12, Breanna Salley – 12,  Katya Abramzon – 11,  Ancuţa Stoenescu – 9, Nadia Parker – 4, Taneisha Harrison – 3. În etapa viitoare, miercuri 15 februarie, CSU Alba Iulia va juca în deplasare cu SCM Craiova, de la ora 18.00.

Dan HENEGAR

Foto Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea