Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În Colegiul nr.1 Alba Iulia, Dorin Nistor a câștigat doar în 3 secții de votare, dar nici una în municipiu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor centralizate de Direcția regională de Statistică Alba, în cele 65 de secții de votare arondate Colegiului de Deputați nr. 1 (Alba Iulia) au votat 26.265 de alegători dintre care cei mai mulți – 676, la Secția nr. 9 (din municipiul Alba Iulia), iar cei mai puțini – 22, la Secția nr.334 din localitatea Colibi, comuna Ohaba.

Majoritatea alegătorilor – 13.610, l-au desemnat câștigător al mandatului de deputat în legislatura 2012 – 2016 pe liberalul Călin Potor. Acesta a câștigat în 62 de secții de votare, cele mai multe voturi – 387, le-a primit în Secția de vot nr. 9 (locuitorii de pe străzile Revoluţiei 1989, Brânduşei, Bunta, Camil Baltazar, Cireşului, Coasta Curată, Daliei, Dr.Aurel, Lazăr, Emil Isac, Eugen Lovinescu, Fântânele, Gardeniei, George Bacovia George Topârceanu, Gladiolelor, Iederii, Ioan Slavici, Ion Barbu, Ion Lăncrăjan, Ion Minulescu, Ionel Teodoreanu, Iosif Jumanca, La Recea, Liceului, Lalelelor, Magnoliei, Matei Corvin, Marin Preda, Muşeţelului, Nanului, Nicolae Labiş, Orlea, Piatra Corbului, Roşia Montană, Selişte, Ştefan Augustin Doinaş, Tudor Arghezi, Ţarina, Violetelor), iar cele mai puține – 7, de la locuitorii din comuna Ohaba, sat Colibi.

Dorin Nistor (PDL) a reușit să câștige doar în 3 secții de votare, respectiv în localitatea Secășel din comuna Ohaba, unde a obținut cu 32 de voturi în plus față de principalul său contracandidat; în localitatea Ghirbom – comuna Berghin unde a avut 8 voturi în plus și în localitatea Henig din comuna Berghin unde a obținut mai mult cu 2 voturi.

Democrat-liberalul albaiulian a obținut în total 7.860 de voturi, cele mai multe – 210 de la alegătorii arondați Secției de votare nr.23 (străzile Baba Novac, David Prodan, dr.Aurel Vlad, Eugen Ionescu, Ghioceilor, Iancu Jianu, Iederii, Ioan Alexandru, Iosif Sârbu, Liviu Rebreanu, Marin Sorescu, Mircea Eliade, Nicolae Linca, Nichita Stănescu, Octavian Paler, Oscar Han, Romaniţa, Salcâmului, Septimiu Albini, Sergiu Celibidache, Ştefan Pascu), iar cele mai puține – 7, în Secția de vot nr.334, din localitate Colibi, comuna Ohaba.

Dorin Șerdean (PP-DD) a obținut în total 3.423 de voturi, cele mai multe – 120, în Secția nr. 19 (străzile Arnsberg și Cloșca) și cele mai puține – 3, în Secția nr.334 din localitatea Colibi, comuna Ohaba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea