Rămâi conectat

Sport

În Cetatea Marii Uniri, “Adoptă o țară: Tanzania”: turnee de fotbal și cină caritabilă pentru copiii din țara africană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Două turnee de fotbal și o cină caritabilă se vor desfășura în Alba Iulia, din dorința de a sprijini copiii din Tanzania în a-și urma pasiunea.

Antrenorul Silviu Miron, cel care are a activ două acțiuni de voluntariat, ultima în vara acestui an, în țara din estul Africii, pentru a le împărtăși tinerilor de acolo din tainele “sportului rege”, este inițiatorul acestui eveniment de suflet. Acțiunea se va desfășura sub titulatura “Tanzania Charity Cup 2024. Adoptă o țară: Tanzania”, rezultând un demers de apreciat.

Ne dorim enorm să putem să-i ajutăm pe copiii din Tanzania și încercăm să strângem bani și echipament. Tinerii de acolo, atât din localitatea unde am făcut voluntariat, cât și de la un club cu care am legat un parteneriat, au mare nevoie și trebuie să-i sprijinim așa cum putem”, a spus Silviu Miron.

Citește și: FOTO: Silviu Miron, antrenorul albaiulian ce face voluntariat în Tanzania, din dragoste de fotbal!

Astfel, la baza sportivă “Fair Play” Alba Iulia (Colegiul “Horea, Cloșca și Crișan”) sunt prevăzute în weekend două competiții.

Sâmbătă, 9 decembrie se va disputa un turneu dedicat copiilor sub 14 ani (născuți în 2010 și mai mici), cu 6 participante, Școala de Fotbal Valea Frumoasei, CSM Unirea Alba Iulia Alb și Performanța Ighiu (grupa A), CSM Unirea Roșu, Unit Alba Iulia, Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori (grupa B). După întâlnirile din grupe, urmează partida pentru locurile 5-6 (ora 14.00), semifinalele (orele 14.40 și 15.20), finala mică (ora 16.00), finala mare (ora 16.40) și festivitatea de premiere (ora 17.30).

*Donații de echipament și licitație pentru tricourile lui Stanciu și Toșca

Va fi amplasată o urnă în care jucătorii pot dona echipament (ghete, mănuși etc) și va avea loc și o licitație pentru tricoul de la FCSB al internaționalului Alin Toșca.

De asemenea, doritorii pot licita, în mediul online, până în 16 decembrie, pentru tricoul albaiulianului Nicolae Stanciu, de la Wuhan Three Towns.

A doua zi, duminică, 10 decembrie, este un al doilea turneu, pentru seniori (peste 30 de ani), cu 5 formații (Slim Boys, Dani Ianc & Friends, Performanța Ighiu, BvB Alba Iulia, Deas Sasu Construct), ce se va disputa în sistem fiecare cu fiecare. La ambele turnee se vor oferi cupe, diplome de participare, medalii pentru primele 3 clasate, distincții pentru golgheter, cel mai bun portar și cel mai bun jucător. Taxa de înscriere este de 500 lei/ echipă. De asemenea, în 16 decembrie, ora 16.30, la Restaurantul Prestige este prevăzută o cină de binefacere pentru a sprijini copiii din Tanzania (prețul unui bilet este de 150 lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Alba Iulia, victorii pe linie la Under 13, baschet feminin!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia are victorii pe linie la Under 13, baschet feminin, fetele conduse de antrenorul Valentin Urian având 8 meciuri adjudecate. Echipa de baschet feminin Under 18 a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are victorii pe linie în această stagiune, câștigând toate meciurile susținute, 8 la număr. Ultimul turneu s-a disputat, recent, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea