Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Cetatea Devei, „alb-negrii” versus „senzaţia” Ousmane N’Doye

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csm-scolar-resita-afc-unirea-alba-iulia-22AFC Unirea 1924 Alba Iulia a reuşit minunea şi şi-a trecut în cont, etapa anterioară, primul succes pe teren propriu din postura de divizionară terţă, după 4 eşecuri succesive la Zlatna, 1-0 cu “lanterna roşie” UTA “Bătrâna Doamnă” 2, îndepărtând blestemul jocurilor interne.

Următoarea dispută a “alb-negrilor”, ultima deplasare a turului, este una specială, ţinând cont că în distribuţia oponenţilor se regăseşte senegalezul Ousmane N’Doye, pata de culoare (şi la propriu şi la figurat) în acest final de tur pentru CNS Cetate Deva. Mijlocaşul în vârstă de 38 de ani este unul dintre cei mai apreciaţi “stranieri” ce a jucat în România în ultimii ani, cel poreclit “Ousmănescu” devenind o adevărată lovitură de imagine pentru divizionara terţă din judeţul vecin. Ajuns la Deva datorită relaţiei de prietenie cu Cristi Bobar, preşedintele grupării hunedorene, N’Doye şi-a dovedit imediat clasa şi valoarea superioară Ligii a 3-a. Spectaculosul mijlocaş african a reuşit să marcheze la meciul de debut cu Millenium Giarmata, din postura de “căpitan”, pentru ca în etapa următoare, la Gloria Lunca Teuz Cermei, să-şi treacă în cont o dublă.

*Dăscălescu: “Deva are cel mai bun lot din campionat”

Senegaleyul N’Doye a adus suflu nou în tabăra deveană, echipa condusă de Viorel Tănase reuşind să lege trei victorii succesive, între care întâia externă din acest sezon, în Arad, ce reprezintă şi primele puncte cucerite în deplasare în acest tur „Venirea lui N’Doye reprezintă un evident plus pentru adversari, se vede aceasta în rezultate, senegalezul fiind un fotbalist ce a lăsat o impresie deosebită în Liga 1, la FC Vaslui, Dinamo, Astra Giurgiu sau ASA Tg. Mureş. Cu toate acestea, echipa nu stă într-un singur jucător, iar, din punctul meu de vedere, CNS Cetate Deva dispune de cel mai bun lot din campionat. Cu toate acestea, ne propunem să nu plecăm cu mâna goală din acest joc, să luăm punct sau puncte”, a declarat Dăscălescu. “Cu singuranţă vom termina turul de campionat, în ciuda problemelor financiare de care ne lovim. Ne descurcăm cum putem”, a precizat Mihai Dăscălescu, preşedintele grupării din Cetatea Marii Uniri. Spre deosebire de confruntarea precedentă, AFC Unirea 1924 Alba Iulia are întregul efectiv (exceptându-l pe N. Rus şi M. Oprea, plus Sulea – la care s-a renunţat), consemnându-se reintrările lui Mardare, Ad. Matei şi Joldeş.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea