Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În anul 2023 Biblioteca Județeană Alba s-a îmbogățit cu peste 6.200 de noi cărți, CD-uri, DVD-uri, reviste și ziare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2023 Biblioteca Județeană Alba s-a îmbogățit cu peste 6.200 de noi cărți, CD-uri, DVD-uri, reviste și ziare

Numărul utilizatorilor de servicii de bibliotecă depinde foarte mult de modul echilibrat în care se înnoiesc colecțiile bibliotecii, astfel încât informația din diverse domenii să fie cât mai proaspătă iar lectura de loisir să țină pasul cu noutățile editoriale. De aceea, într-o bibliotecă, un loc important îl are serviciul de achiziții, care se constituie în principala sursă de înnoire a colecțiilor, alături de donații și depozit legal.

În anul 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr total 3299 titluri de carte, respectiv un număr de 4425 de unități de bibliotecă (cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc.) cărora li se alătură 1821 unități de bibliotecă primite prin donații, 8 abonamente la ziare și reviste și un număr de 108 unități de bibliotecă primite cu titlul de depozit legal.

Citește și: FOTO Deținuții din Penitenciarul Aiud, activități religioase în Postul Crăciunului: Picturi de icoane pe sticlă, colinde și daruri pentru cei necăutați

Având în vedere că marea parte a colecțiilor au fost înnoite și completate prin achiziție, în anul 2023 a fost cheltuită suma de 175190,82 lei și au rămas necheltuiți 24809,18 lei, prin apariția ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență.

Politicile privind achiziția și donația de unități de bibliotecă au la bază regulamente adoptate de către consiliul de administrație al bibliotecii, astfel încât ambele servicii să se facă echilibrat iar documentele achiziționate să poată furniza o arie largă de cunoștințe din toate cele opt domenii găzduite de bibliotecă. Informarea privind producția editorială se face în cadrul activităților de animație de bibliotecă, a târgurilor de carte, prin intermediul întâlnirilor directe cu editorii, scriitorii și librarii, prin sondarea pieței sau prin consultări directe cu utilizatorii.

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc. ce pot fi împrumutate la domiciliu sau în regim de sală de lectură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea