Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În 2013, în județul Alba numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut cu 7%

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primul trimestru al anului 2013, AJPIS Alba a plătit, cu titlu de ajutor social, suma de 3.099.428 lei, pentru un număr mediu de 5.387 de beneficiari. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-a plătit suma de 2.680.364 lei, pentru un număr mediu de 5.036 de beneficiari. Astfel, se constată o creştere, atât a sumelor plătite, cu 15%, cât şi a numărului mediu de beneficiari, cu 7%.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, în total în anul 2012 a fost plătită suma de 10.576.192 lei pentru un număr mediu de 4.957 de beneficiari, persoane singure sau familii și au fost suspendate 2.781 de dosare şi încetate 1.719 dosare. De asemenea, în primele 3 luni ale anului 2013 au fost încetate un număr de 437 dosare, motivele fiind, în ambele cazuri, neîndeplinirea condiţiilor privind eligibilitatea acordării dreptului.

Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124/2011, titularul ajutorului social are obligaţia de a depune, din 3 în 3 luni, la primăria localităţii, o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, iar primarii au obligaţia să dispună efectuarea de anchete sociale la interval de 6 luni sau ori de câte ori este nevoie.

Pentru menţinerea dreptului la ajutorul social, familiile şi persoanele singure beneficiare, cu drepturi stabilite de cel puţin 6 luni, au obligaţia să îşi achite impozitele şi taxele faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.

Verificarea îndeplinirii obligaţiei prevăzute se realizează anual, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, pentru obligaţiile de plată către bugetul local aferente anului anterior, în caz contrar, prin dispoziţia primarului, dreptul la ajutorul social se suspendă pe o perioadă de 5 luni, începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada de 5 luni, atrage reluarea, prin dispoziţia primarului, a dreptului la ajutorul social, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

Dacă după termenul de 5 luni, nu a fost îndeplinită obligaţia, dreptul la ajutorul social încetează prin dispoziţia primarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea