Rămâi conectat

Sport

În 15 martie, „Alba Iulia City Race” – epicentrul atletismului românesc *Peste 500 de participanţi la ediţia inaugurală

Tudor Stan

Publicat

în

city racePe lângă găzduirea în weekend a Final Four-ului CEWl la baschet feminin, Alba Iulia se mândreşte cu organizarea unei alte competiţii sportive de anvergură: prima ediţie a concursului „Alba Iulia City Race”, cu premii totale de 22.600 de lei (aproximati 5500 de euro), eveniment sportiv care îşi propune să combine alergarea pe şosea cu alergarea pe teren variat în capitala istorică a României.

Reuniunea atletică va include 3 curse, programate sâmbătă, 15 martie: semimaraton, cros şi Kids Race,  iar până ieri s-au înscris peste 520 de competitori, 268 la semimaraton, 133 la cros şi 122 la întrecerea copiilor. Pe lângă alte premii atractive financiar, organizatorii doresc să premieze cel mai bine clasat sportiv din judeţul Alba (masculin sau feminin) atât la proba de semimaraton, cât şi la cea de cros cu câte 200 lei. După festivitatea de premiere, va avea loc Tombola „Alba Iulia City Race 2014”, la care vor participa toţi concurenţii şi voluntarii evenimentului. „Toate acestea nu se puteau însă realiza fără sprijinul financiar şi implicarea Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba, Asociaţiei Sport «La Orice Vârstă» şi nu în ultimul rând al firmei SA Transavia SA, sponsorul principal al evenimentului, cea care a înţeles să susţină o serie de proiecte majore în judeţul nostru şi nu numai, atât în domeniul sportiv cât şi în plan umanitar şi social. Cetatea Alba Carolina este unul dintre cele mai mari  proiecte din Europa, iar noi, cei din Alba Iulia avem cu ce să ne mândrim, cu noua «minune» a României. Toţi cei care ne vizitează oraşul rămân placut impresionaţi şi sunt convins că la fel o să se întâmple şi cu participanţii la concurs”, a spus Marius Anghel, cel care a avut inţiativa desfăşurării acestei ample întreceri.

*Ana Maria Brânză şi alte nume grele

Elita atletismului autohton se reuneşte în „Cealaltă Capitală”, multipla medaliată olimpică şi mondiale la scrimă, Ana Maria Brânză, fiind imaginea acestei competiţii. O adevărată avalanşă de campioni se vor afla la stat. Vedetele şi principalii favoriţi principalii în celor două curse, vor fi, fără îndoială, cel mai bun maratonist român Marius Ionescu (loc 13 campionatele mondiale) pentru  proba de cros  şi medaliatul cu bronz al Campionatelor Mondiale şi Europene de Alergare Montană, Ionuţ Zincă, pentru proba de semimaraton. Aceştia vor avea, foarte mulţi adversari pe măsura valorii lor: Marius Buşcă (campion naţional la 3.000 m şi vice-campion naţional la 10.000 m), Daniel Lupulescu (campion naţional maraton), Eugen Şorop (vice-campion naţional la maraton şi bronz la alergare montană), Andrei Ştefana (vice-campion naţional la 3.000 m obstacole şi bronz la 5.000 m), Gyorgy Szabolcs (vice-campion naţional la alergare montană), Alexandru Corneschi (campion naţional tineret, la maraton), Ionuţ Betej (campion naţional la 3.000 m obstacole şi vice-campion la 1.500 m), Alexandru Ghinea (multiplu medaliat national şi European la 3.000 m obstacole) Claudiu Gorgan (vice-campion naţional la maraton), Bogya Tamas (medaliat atât în probele atletice cât şi în cele de orientare), Andrei Leancă (campion naţional de juniori la 3.000 m şi alergare montană) şi fraţii Gheorghe şi Claudiu Şurlea multipli medaliaţi naţionali în probele de fond. Alături de aceştia se va afla şi valorosul maratonistul basarabean Gheorghiţă Vitalie, multiplu medaliat al Republicii Moldova.

Cursele feminine aliniază la start o întreagă elită a atletismului autohton. Acestea ar fi: Mădălina Florea (campioană naţională la 10.000 m şi bronz la 5.000 m), Florina Pierdevară (vice-campioana naţională la 800m şi la 1.500 m), Ghiţă Elena (vice-campioană naţională tineret la semi-maraton şi maraton), Elena Moagă (bronz, la semi-maraton) Ionela Dincă (bronz la 10.000 m), Denisa Dragomir (vice-campioană naţională alergare montană), Adela Bălţoi (bronz, tineret, la maraton), Anamaria Buguleţ (bronz, semi-maraton, junioare I), Andreea Pişcu (multiplă medaliată la alergare montană, junioare), cărora li se vor alătura albaiuliencele Ana Rodean, Alina Boholţan şi Andra Ologu (multiple medaliate la campionatele naţionale de maraton şi alergare montană). “Ne-am propus  să atragem sportivii din toate colţurile ţării care pe care să-i impresionăm cu o organizare la cel mai înalt nivel  într-un peisaj unic şi vreau să cred că la nici o altă competiţie desfăşurată pănă acum în ţara noastră nu s-au aflat „faţă în faţă” , în aceeaşi probă, un număr atât de mare de sportivi medaliaţi naţionali şi internaţionali. Acesta este motivul principal pentru care îmi doresc ca «Alba Iulia City Race» să fie proiect reuşit chiar de la prima ediţie care să continue. Sigur că scopul principal este acela de a atrage cât mai mutţi oameni spre alergare. De asemenea îmbucurător este faptul că pe listele cu participanţi se află şi foarte mulţi din judeţul Alba, ceea ce constituie o surpriză placută pentru mine şi totodată mă motivează pentru viitor”, a încheiat Marius Anghel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea