Împuşcături la căminul cultural din Jidvei. Trei tineri din Blaj reţinuţi azi-noapte de poliţişti

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Trei tineri din Blaj au fost reţinuţi azi-noapte de poliţişti după ce au împuşcat un bărbat la o petrecere în Jidvei. 

Trei tineri, P.E.T., de 25 de ani P.A.I., de 26 de ani, I.V.F., de 19 ani, toţi din Blaj, aflaţi în comuna Jidvei cu ocazia unei petreceri organizată la căminul cultural, au fost reţinuţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice iar în cazul lui P.E.T. şi pentru comiterea infracţiunii de uz fără drept de armă neletală.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Poliţia a fost anunţată sâmbătă la ora 2.00, de către P.N., de 53 de ani care a sunat la numărul de urgenţă 112, sesizând faptul că în timp ce se afla în faţa căminului cultural din comuna Jidvei, o persoană a tras asupra sa cu un pistol cu bile de cauciuc, rănindu-l.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La faţa locului s-au deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Blaj împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei iar din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că, cu ocazia unei petreceri organizată la căminul cultural din Jidvei, între P.E.T., de 25 de ani P.A.I., de 26 de ani, I.V.F., de 19 ani, toţi din municipiul Blaj, pe de o parte şi mai multe dintre persoanele organizatoare a petrecerii, pe de altă parte, s-a produs un conflict spontan datorită faptului cei 3 tineri, pe fondul consumului de alcool, aveau un comportament turbulent.

În jurul orelor 2.10, cei trei tineri au ieşit în faţa căminului unde au început să se manifeste violent, au ameninţat persoanele prezente iar P.E.T. a scos un pistol cu bile de cauciuc cu care a tras de 5 ori asupra unui grup format din 5-6 persoane, două dintre bilele de cauciuc lovindu-l pe P.N. în zona obrazului drept şi în partea stângă a toracelui, după care cei 3 tineri au fugit.

La scurt timp aceştia au fost identificaţi de către de o patrula mixtă formată din poliţişti şi un jandarm  în zona staţiei CFR Jidvei, imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 6 Poliţie Jidvei iar ulterior au fost găsit şi pistolul cu bile de cauciuc pe care P.E.T. îl ascunsese în zăpadă.

Victima a fost transportată la spitalul din Blaj unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, starea sa fiind stabilă.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că P.E.T. era deţinător legal de armă cu bilă de cauciuc, în scop de autoapărare, din data de 18 august, 2011.

P.E.T., P.A.I. şi I.V.F., sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi în plus P.E.T. pentru comiterea infracţiunii de uz de armă neletală, din cele supuse autorizării, fără drept urmând ca în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei şi concluziile medicului legist să se facă încadrarea juridică finală a faptei.

În cursul zilei de azi, 18 februarie, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

foto: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei