Important pentru proprietarii de mașini! Se simplifică procedura de înmatriculare

Un sistem online pentru emiterea certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor este pregătit de autorități, după cum indică un document oficial. Într-o primă etapă, acest sistem va simplifica procedura de înmatriculare prin eliminarea a două documente solicitate în prezent la înmatriculare.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCÎV) are în curs de finalizare datele tehnice pentru noile proceduri online.

ELIT

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se află în faza definitivării cerințelor de sistem în vederea implementării proiectului ‚Subsistemul online certificate de înmatriculare’ ”, arată un document oficial semnat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În cadrul noilor proceduri, solicitanții nu vor mai fi obligați să prezinte copii după cartea de identitate a vehiculului și nici după propriul act de identitate, astfel de informații urmând a fi preluate de la alte instituții relevante.

”În scopul debirocratizării și eficientizării procedurii de înmatriculare a vehiculelor, la elaborarea cerințelor, DRPCÎV a avut în vedere crearea posibilității de preluare a datelor tehnice ale vehiculului și ale datelor de identitate ale proprietarului prin dezvoltarea interoperabilității bazelor de date aparținând autorităților implicate în procesul înmatriculării vehiculelor”, precizează sursa amintită.

Chiar și în aceste condiții, proprietarii de autovehicule au în continuare de completat și furnizat suficiente documente, în condițiile în care Direcția de Permise și Înmatriculare este suprasolicitată. În acest context, ministerul de resort precizează că a prelungit programul de lucru al acestui serviciu, suplimentându-se și personalul aferent cu câteva sute de noi angajați.

Sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Sileanu! 12 ianuarie 2018 at 7:29

Chiar ma tot intrebam cand vor fi folosite calculatoarele cu care s-au dotat institutiile statului si pe care s-au cheltuit zeci de milioane de euro…

Costel 15 ianuarie 2018 at 14:49

Da…dar calculatoarele trebuie să fie folosite pt acte …nu Facebook, Youtube.Poker…etc….ca acum…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...