Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Important pentru proprietarii de mașini! Se simplifică procedura de înmatriculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sistem online pentru emiterea certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor este pregătit de autorități, după cum indică un document oficial. Într-o primă etapă, acest sistem va simplifica procedura de înmatriculare prin eliminarea a două documente solicitate în prezent la înmatriculare.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCÎV) are în curs de finalizare datele tehnice pentru noile proceduri online.

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se află în faza definitivării cerințelor de sistem în vederea implementării proiectului ‚Subsistemul online certificate de înmatriculare’ ”, arată un document oficial semnat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În cadrul noilor proceduri, solicitanții nu vor mai fi obligați să prezinte copii după cartea de identitate a vehiculului și nici după propriul act de identitate, astfel de informații urmând a fi preluate de la alte instituții relevante.

”În scopul debirocratizării și eficientizării procedurii de înmatriculare a vehiculelor, la elaborarea cerințelor, DRPCÎV a avut în vedere crearea posibilității de preluare a datelor tehnice ale vehiculului și ale datelor de identitate ale proprietarului prin dezvoltarea interoperabilității bazelor de date aparținând autorităților implicate în procesul înmatriculării vehiculelor”, precizează sursa amintită.

Chiar și în aceste condiții, proprietarii de autovehicule au în continuare de completat și furnizat suficiente documente, în condițiile în care Direcția de Permise și Înmatriculare este suprasolicitată. În acest context, ministerul de resort precizează că a prelungit programul de lucru al acestui serviciu, suplimentându-se și personalul aferent cu câteva sute de noi angajați.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea