Rămâi conectat

Actualitate

Important pentru proprietarii de mașini! Se simplifică procedura de înmatriculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un sistem online pentru emiterea certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor este pregătit de autorități, după cum indică un document oficial. Într-o primă etapă, acest sistem va simplifica procedura de înmatriculare prin eliminarea a două documente solicitate în prezent la înmatriculare.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCÎV) are în curs de finalizare datele tehnice pentru noile proceduri online.

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se află în faza definitivării cerințelor de sistem în vederea implementării proiectului ‚Subsistemul online certificate de înmatriculare’ ”, arată un document oficial semnat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În cadrul noilor proceduri, solicitanții nu vor mai fi obligați să prezinte copii după cartea de identitate a vehiculului și nici după propriul act de identitate, astfel de informații urmând a fi preluate de la alte instituții relevante.

”În scopul debirocratizării și eficientizării procedurii de înmatriculare a vehiculelor, la elaborarea cerințelor, DRPCÎV a avut în vedere crearea posibilității de preluare a datelor tehnice ale vehiculului și ale datelor de identitate ale proprietarului prin dezvoltarea interoperabilității bazelor de date aparținând autorităților implicate în procesul înmatriculării vehiculelor”, precizează sursa amintită.

Chiar și în aceste condiții, proprietarii de autovehicule au în continuare de completat și furnizat suficiente documente, în condițiile în care Direcția de Permise și Înmatriculare este suprasolicitată. În acest context, ministerul de resort precizează că a prelungit programul de lucru al acestui serviciu, suplimentându-se și personalul aferent cu câteva sute de noi angajați.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023 Ministerul Justiției a emis noul ordin privind taxele notariale pentru anul 2024, iar acestea sunt mai mari decât în anul 2023. Procura notarială este un instrument esențial pentru delegarea unor atribuții legale către o altă persoană, numită mandatar, care acționează în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea