Rămâi conectat

Sport

„Îmi place competiţia, îmi place să am contracandidaţi” *interviu cu Sorin Corpodean, ce încearcă să obţină un nou mandat la şefia AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Corpodean 1Duminică, 8 iunie va fi decis numele noului nume al preşedintelui AJF Alba, pentru acest post candidând trei persoane, Sorin Corpodean, Iulian Nichimiş şi Augustin Damian. În cele ce urmează vă prezentăm interviul cu Sorin Corpodean, actualul preşedinte, acordat în cursul „campaniei electorale” pentru ediţia tipărită a cotidianului nostru şi cea on-line.

– Cum analizaţi activitatea AJF Alba în perioada în care aţi fost preşedintele acestui organism?

– Fără lipsă de modestie, eu cred că am reuşit să aducem AJF Alba la un nivel de recunoaştere naţională şi internaţională şi ne-a ajutat foarte mult parteneriatul cu Consiliul Judeţean Alba, jumătate din perioada despre care vorbim, din 15 ani, 7 ani şi jumătate dacă luăm în calcul faptul că s-au alocat bani pentru 2014. Am început în 2007, ne-am dezvoltat ca şi competiţii organizate, cantitativ apoi calitativ şi meritele sau aprecierile pe care le-am primit de la Federaţie sau de la UEFA în ultima perioadă, cred că nu trebuie să le mai comentez.

– Ce vă reproşaţi în privinţa mandatului dumneavoastră? În acelaşi context, ce neîmpliniri majore există?

– O să prezint şi în Adunarea Generală ce mi-am propus acum 4 ani. Dacă vreţi să dau timpul înapoi, va spun că am plecat de la nişte acte pe care le-am preluat după 5 luni şi pe minus ca şi situaţie contabilă în 1999 când am candidat. Am ajuns unde suntem acum, iar singurul lucru pe care nu am reuşit să-l rezolv după ce am plecat din incinta stadionului, până acum a fost situaţia sediului AJF Alba. Asta îmi reproşez, că n-am reuşit încă să găsim o soluţie, nu să plătim chirie şi să avem un singur birou în care să ne desfăşurăm activitatea. Asta îmi reproşez, mă repet, iar pe de altă parte, ceea ce ne-a dat puţin peste cap a fost situaţia din administraţie începând de vara trecută. Am încercat să găsim soluţiile de moment, de criză şi cred că încet încet s-au aşezat lucrurile, dar se poate face şi mai mult decât atât, vorbind de desfăşurarea comisiilor de lucru.

– Dacă veţi fi ales din nou preşedinte, care vor fi obiectivele dumnevoastră majore în viitorul mandat, pentru creşterea calităţii fotbalului judeţean?

– Eu mi-am continuat ideile să zic aşa şi aş vrea să le trec totuşi în revistă pentru că în ultimul mandat, pe lângă competiţiile regulate, Liga a IV-a, Liga a V-a, competiţii de copii şi juniori, nu numai că au apărut aproximativ ca şi număr total aproximativ 180 de echipe, dar au apărut competiţii noi, gen Campionatul Munţilor Apuseni medaliat anul trecut de UEFA cu argint. Acţiunile pe care le facem de trei ani, nu numai pentru acţiuni Grassroots ci şi de responsabilitate socială cu copii de la şcoli speciale, anul trecut s-a lansat programul de responsabilitate socială „Vino în familia noastră, e mai mult decât fotbal”, 146 de copii şi 10 profesori au beneficiat de echipament, treninguri şi mingi. Să nu mai vorbesc de fotbal feminin, atât în primul an de proiect, cât şi anul acesta entuziasmul a fost maxim şi mai mult decât atât, din toamnă va apărea pe lângă Campionatul Munţilor Apuseni destinat seniorilor, iar la copii ştiţi că avem şi participante la echipe de fotbal mixte, va apărea un campionat destinat fotbalului feminin, din octombrie, când se reia şcoala. Calitatea pe care am văzut-o la faza zonală, unde au fost 75 de fete, recomandă acest lucru cu atât mai mult cu cât anul acesta la clasele I-IV am fost campioni naţionali cu fetele, la liceu locul trei şi trebuie amintit că şi anul trecut Liceul din Câmpeni a fost pe podium, jucând finala la Sebeş. Va apărat încă o competiţie, de juniori B1, discuţii am avut deja cu echipele, pentru continuitatea juniorilor C, care se pierd la o vârstă critică şi o să apară o competiţie sub Campionatul Speranţelor, va fi o competiţie a piticilor, copii sub 8 ani, pentru că viitorul ne interesează cel mai mult pentru fotbalul amator din judeţul Alba.

– Sunteţi în postura de a avea doi contracandidaţi aflaţi în echipa dumneavoastră până anul trecut. Cum comentaţi acest aspect?

– N-aş vrea să-l comentez pentru că nu ar fi fair-play, dar totuşi trebuie să menţionez un lucru despre Damian. În calitate de vicepreşedinte şi observator trimis la jocuri nu cred că-i normal ca să subminezi activitatea instituţiei şi mă opresc aici până la Adunarea Generală. Iar despre domnul Nichimiş, pe care-l respect, am fost colegi de echipă, am fost 10 ani colaboratori al AJF, pot să spun că am insistat în vara trecută să nu îşi dea demisia, adică după ce şi-a depus demisia fiind şi în perioada de concediu, într-o perioadă de criză pentru AJF Alba, am insistat în 3 discuţii, am avut şi în Biroul Executiv aceeaşi problemă analizată cu membrii din Biroul Executiv şi totuşi nu s-a întors. Îmi pare rău că trebuie să o spun, în demisie, pe lângă faptul că are probleme personale spunea că nu face faţă nivelului cerut de AJF Alba, lucruri care se regăsesc în actul oficial scris de el. Pe de altă parte aş vrea să spun un lucru, pentru că am urmărit foarte atent interviurile pe care le-aţi luat contracandidaţilor mei, să spui după 10 ani ca şi fost secretar general, ca şi mână dreaptă a preşedintelui AJF, că ai apelat la o persoană să-ţi facă programul sau strategia pentru următorul mandat, nu cred că aşa poţi să conduci AJF-ul de la nivelul la care este.

– Cum apreciaţi problema delicată a statutului AJF Alba? 2005 sau 2011?

– Va fi explicată şi în Adunarea Generală şi o să vedeţi că lumea o să aplaude hotărârea mea de a nu-l depune sau de nu a obţine încheierea judecătorească, cu atât mai mult cu cât mai sunt şi alte persoane cu dosar care candidează şi se joacă cu funcţiile. Azi îşi dau demisia şi mâine revin să conducă AJF-ul. Va fi explicată problema statutului în Adunarea Generală şi veţi vedea despre ce e vorba.

– Situaţia dumneavoastră din punct de vedere juridic poate pune AJF Alba în impas, în condiţiile în care Curtea de Apel Ploieşt urmează să dea un verdict?

– Eu zic să aveţi răbdare, nu ştiu dacă dumneavoastră aveţi motivarea de la prima instanţă. Vă rog să o cereţi, să vedeţi că în două fraze judecătorul de caz spune că deşi sunt dubii serioase asupra remiterii de bani sau bunuri, în ceea ce mă priveşte, a luat o hotărâre. Rămâne ca la doua instanţă, Curtea de Apel din Ploieşti să vedem hotărârea, pentru că eu am încredere, nu că eu trebuie să-mi demonstrez nevinovăţia, ci că mi se va face dreptate în ceea ce mă priveşte, în cazul respectiv.

– Sunt cele mai grele alegeri la AJF Alba pentru dumneavoastră?

– Cred că nu, cred că nu… Mie îmi place competiţia, să am contracandidaţi, reamintesc că în 2004 când m-am mutat la Cluj i-am propus domnului Nichimiş să preia funcţia de preşedinte şi nu a vrut. A zis că-i vine foarte bine, ca o mănuşă funcţia de secretar general. (…) Aş vrea să le mulţumesc celor care, împreună, membri afiliaţi, mai noi sau mai vechi, pentru că n-am reuşit să fac singur lucrul acesta. În primul rând avem nevoie, ca şi la fotbal, de echipă, sau de oameni care să joace fotbal, la fel colaboratorii pe care i-am avut de-a lungul timpului, unii mai vechi, unii mai noi. Am încercat eu personal, din funcţia de preşedinte al AJF Alba să construiesc o echipă, nu altceva.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea