Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Iarnă severă anunțată de ANM: Valuri de aer polar aduc ninsori timpurii. Prognoza meteo pe următoarele 3 luni

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarnă severă anunțată de ANM: Valuri de aer polar aduc ninsori timpurii. Prognoza meteo pe următoarele 3 luni

Se preconizează o iarnă grea în România conform prognozei meteo a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). După o vară extrem de călduroasă și prelungită, se pare că ne așteaptă o iarnă ca în vremurile de demult, caracterizată de temperaturi scăzute și abundentă zăpadă. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele luni, anunțând „valuri de aer polar”.

Oana Păduraru, meteorolog la ANM, a indicat că primele ninsori sunt așteptate în curând, în preajma sfârșitului lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi  în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat Oana Păduraru, meteorolog ANM,

De asemenea, meteorologii de la Accuweather au indicat că iarna va sosi în România în prima săptămână a lunii decembrie, cu temperaturi minime sub pragul înghețului. Prima zi cu ninsori se preconizează a fi pe 2 decembrie, iar apoi se vor înregistra ninsori pe 16, 18, 20 și 23 decembrie. Se pare că avem șanse mari să avem zăpadă și de Revelion, cu ninsori prognozate pentru 29 și 30 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea