Rămâi conectat

Ştirea zilei

Iarnă severă anunțată de ANM: Valuri de aer polar aduc ninsori timpurii. Prognoza meteo pe următoarele 3 luni

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Iarnă severă anunțată de ANM: Valuri de aer polar aduc ninsori timpurii. Prognoza meteo pe următoarele 3 luni

Se preconizează o iarnă grea în România conform prognozei meteo a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). După o vară extrem de călduroasă și prelungită, se pare că ne așteaptă o iarnă ca în vremurile de demult, caracterizată de temperaturi scăzute și abundentă zăpadă. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele luni, anunțând „valuri de aer polar”.

Oana Păduraru, meteorolog la ANM, a indicat că primele ninsori sunt așteptate în curând, în preajma sfârșitului lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi  în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat Oana Păduraru, meteorolog ANM,

De asemenea, meteorologii de la Accuweather au indicat că iarna va sosi în România în prima săptămână a lunii decembrie, cu temperaturi minime sub pragul înghețului. Prima zi cu ninsori se preconizează a fi pe 2 decembrie, iar apoi se vor înregistra ninsori pe 16, 18, 20 și 23 decembrie. Se pare că avem șanse mari să avem zăpadă și de Revelion, cu ninsori prognozate pentru 29 și 30 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT pentru 24 de ore, după ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie record

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT pentru 24 de ore, după ce s-a urcat la volan CRIȚĂ de beat La data de 4 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Alba Iulia. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare