Rămâi conectat

Ştirea zilei

Horea Timiș, fostul director DSP Alba: „1500 carantinați astăzi în Vama Nădlac, în doar șase ore. Doar două persoane ce s-au vaccinat în același interval”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horea Timiș, fostul director DSP Alba: „1500 carantinați astăzi în Vama Nădlac, în doar șase ore. Doar două persoane ce s-au vaccinat în același interval”

Horea Timiș a fost directorul Direcției de Sănătătate Publică începând din anul 2011 și până în anul 2015, când l-a conducerea DSP Alba a fost numit actualul director Alexandru Sinea. Anterior a deținut funcția de manager al Spitalului din Zlatna, iar în prezent acesta este directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dar și coordonator pentru gestionarea situației COVID-19 al Regiunii de dezvoltare Vest, în care sunt cuprinse județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Fluxul de oameni ce intră în țară prin punctul de frontieră de la vama Nădlac este unul mare în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă când mulți români se întorc acasă, iar din păcate foarte mulți dintre aceștia ajung să fie carantinați, din acest motiv directorul DSP Arad își arată nemulțumirea printr-o serie de postări din mediul de socializare.

„Două persoane vaccinate de la ora 8:00 la 14:00 și 1500 de carantinați nevaccinați în vama Nădlac 2, în același interval. Avem echipă de vaccinare, avem vaccinuri, cheltuim imens să ținem acest centru de vaccinare deschis în vamă, dar cu 2 vaccinați, din 1500 de persoane, cred că asta spune tot despre noi.”, transmite Horea Timiș.

Într-o altă intervenție pe mediul de socializare, tot din cursul zilei de astăzi, acesta spunea: „PTF Nadlac 2 Autostradă. Chiar dacă timpul de așteptare la intrare în țară este de 5 ore si coloana este de 6 km, la punctul de triaj epidemiologic Nădlac 2 se lucrează non-stop cu 2 medici și 3 asistenți medicali. Facem tot posibilul să nu se aștepte la triaj. Poza este făcută la ora 12:00 și se observă că nu avem o aglomerație semnificativă.

Câteodată carantinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinati, din păcate și având în vedere ca Europa este roșie, este un prognostic trist pentru ce o sa fie din ianuarie in România.
Avem si suportul enorm al Jandarmeriei care ne susține, mai ales că nemulțumirea cetățenilor carantinați se revarsă pe angajații DSP din punctele de triaj care sunt înjurați, scuipați, jigniți și datorită jandarmilor, cărora le mulțumim, există totuși un sentiment de securitate.

Începând de azi dimineață, Politia de Frontieră a deschis o bandă doar pentru vaccinați, ceea ce a fluidizat enorm zona de așteptare. Toate instituțiile, Instituția Prefectului, DSP, STS, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, ISU, împreună fac eforturi să asigure o fluidizare cât mai bună in acestă perioadă aglomerată.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea