Rămâi conectat

Politică Administrație

Horațiu Florea, PRO România: Mediul de afaceri, lovit în plin de ezitările guvernului. Fac apel la responsabilitate și la măsuri cu mult mai eficiente!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În plină criză medicală, generată de COVID-19, românii din mediul privat mai au de suportat o lovitură grea: pecetea falimentului, care va “secera” o mulțime de firme și va lăsa pe drumuri zeci și zeci de mii de persoane. Oameni care ani la rând au plătit taxe și au oferit locuri de muncă, se văd acum în situația de a-și pune lacătul pe afacerile pe care le-au construit și susținut cu eforturi uriașe.

Majoritatea sunt într-o nebuloasă iar măsurile anunțate sunt insuficiente în raport cu presiunea uriașă pusă pe acest important sector al economiei. În aceste condiții, fac un apel către autoritățile centrale de a lua în calcul implementarea unor măsuri eficiente și clare, care pot să ofere o gură de oxigen și să ajute la salvarea de la faliment a firmelor care au susținut constant și consistent bugetul de stat. Avertizez că neglijarea sectorului privat în această perioadă extrem de grea,, poate avea consecințe grava și în planul echității sociale dintre cetățenii statului român. Reamintesc, mai jos, declarația dată, de curând, de Victor Ponta care a tras un semnal de alarmă în privința situației cu totul sensibilă în care se află mediul de afaceri din țară.

 “Vreau să văd măsurile pentru firmele românești. 25 martie este peste 3 zile, se închid firme, o să avem 500.000 de șomeri. Președintele Camerei de Comerț și Industrie spune 1.000.000 și îl cred. Ce facem cu acei oameni? Ne interesează de viața lor? Nu doar pe mine de vecin, sau de frate, de prieten. Pe statul român. Pe care îl plătim cu toții și pe care îl ținem să funcționeze. Vreau să vedem aceste măsuri, le voi prezenta întotdeauna aici pe facebook, pentru că nu am avut alt cadru. Nu doar eu.Reprezentanții mediului de afaceri mă sună și îmi spun: hai să-ți spunem ce trebuie de făcut. Și le spun: știți, dar eu nu mai sunt prim-ministru de 5 ani. Da, dar nu ne-a căutat și nu ne primește nimeni. Reprezentanții băncilor îmi spun că vor să ajute, dar…să ne întâlnim cu cineva. Știți, eu nu mai sunt prim-ministru de 5 ani. Da, dar nu ne-a căutat nimeni. Reprezentanții medicilor, spitalele, magazinele, cei care au contract de muncă pe durată determinată – mă caută toți și mă întreabă: noi ce facem, mai avem vreo șansă? Da, spun. Guvernul trebuie să ia o decizie în ceea ce vă privește. Cei care au magazinele și celelalte firme din HORECA îmi spun, dl Ponta, să vă spunem ce trebuie de făcut. Spuneți-mi, dar eu pot să spun pe Facebook pentru că eu nu particip și nu m-a întrebat nimeni nici pe mine, nici pe altcineva dintre cei care decid. N-are ce să mă întrebe dl Vela, nu el ia aceste decizii, ci cei care nu ies la televizor, ci cei care-l trimit pe Marcel Vela în față. Acolo urechile sunt închise și sperăm să le deschidem.”

Horațiu Florea, coordonator PRO România, filiala Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea