Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Horațiu Florea, PNL : Nu este corect ca un întreg mediu economic să fie pus pe butuci pentru că niște băieți care s-au trezit peste noapte la putere au greșit bugetul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Horațiu Florea, PNL : Nu este corect ca un întreg mediu economic să fie pus pe butuci pentru că niște băieți care s-au trezit peste noapte la putere au greșit bugetul

Într-o postare recentă pe rețelele sociale, Horațiu Florea, membru PNL, a atras atenția asupra impactului negativ pe care propunerile fiscale recente l-ar avea asupra mediului de afaceri românesc. În contextul unui deficit bugetar considerabil, politicienii au discutat despre majorarea taxelor, o decizie care ridică îngrijorări și creează incertitudine în rândul oamenilor de afaceri.

Florea argumentează că politicienii ar trebui să înțeleagă faptul că firmele private reprezintă osatura societății românești, asigurând plata taxelor și a impozitelor, precum și crearea de locuri de muncă, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a țării. El respinge falsa concepție conform căreia mediul privat are nevoie de ajutor și susține că aceste măsuri fiscale nu sunt însoțite de studii de impact sau fundamentări solide, ci par a fi motivate de interese electorale.

Una dintre măsurile criticate de Florea este taxa specială de 1% pentru imobilele cu o valoare totală ce depășește 500.000 de euro. El argumentează că aceasta poate afecta și oamenii cu venituri medii, nu doar pe cei bogați, și că ar putea duce la creșterea chiriilor, afectând astfel mai mult populația.

De asemenea, antreprenorul se opune introducerii unui TVA unic de 19% cu posibilitatea de creștere la 21 sau 22%. O astfel de măsură ar anula cotele diferențiate de TVA pentru produse și servicii esențiale precum pâinea, carnea, laptele, medicamentele sau cărțile, afectând astfel consumatorii finali.

Eliminarea facilităților fiscale pentru construcții, agricultură și industria alimentară este, de asemenea, criticată de Florea. El subliniază importanța consultării cu cei care operează în aceste sectoare și a prezintei unei perspective de creștere a competitivității fiscale pentru mediul privat.

În încheiere, Horațiu Florea îndeamnă politicienii să abordeze cu responsabilitate și competență aspectele fiscale și să nu pună mediul de afaceri în situații dificile din cauza unor decizii nepregătite corespunzător. El subliniază că mediul privat nu este o găină cu ouă de aur, ci un sector esențial pentru dezvoltarea economică a României, și speră că deciziile viitoare vor ține cont de nevoile și cerințele reale ale mediului economic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea