Rămâi conectat

Ştirea zilei

Horațiu Clepan, APM Alba: Concentrația de monoxid de carbon a fost depășită, sâmbătă, la momentul de vârf al incendiului de la Solina. Măsurătorile pentru calitatea aerului din zonă se fac din oră în oră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Măsurătorile pentru calitatea aerului din zona incendiului de la Solina se fac din oră în oră, a declarat pentru ziarulunirea.ro directorul APM Alba, Horațiu Clepan. Acesta a explicat că duminică dimineața s-au prelevat probe din imediata apropiere a fostei fabrici, urmând ca laboratorul să fie mutat pe străzile Mărășești sau București din Alba Iulia.

Directorul APM a precizat că potrivit rezultatelor analizelor făcute până în prezent nu a fost pusă în pericol sănătatea locuitorilor. El a menționat că a existat, sâmbătă dimineața, o depășire a concentrației de monoxid de carbon, la ora de vârf a incendiului.

”Am făcut trei probe ieri, am măsurat metan, amoniac, monoxid de carbon, monoxid de azot, benzenuri, etan, metanol, toluen, etil benzen și xilen. Nu a ieșit nicio valoare depășită, doar aici în zonă (n.r. la Solina), din cauza fumului, valoarea normală a monoxidului de carbon a fost depășită după analiza de la ora 9 dimineața, respectiv în momentul de vârf al incendiului. Acum suntem din nou aici, facem o probă de o oră chiar aici, în curte la Solina după care o să ne mutăm într-o zonă intens locuită din apropiere, pe str. București sau pe str. Mărășești, unde vom repeta analizele”, a declarat Horațiu Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește” Într-o recentă apariție la Radio Unirea FM, Claudiu Petruț, tânărul din Alba cunoscut pentru gesturile sale de caritate, a vorbit despre proiectul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea