Rămâi conectat

Ştirea zilei

Horațiu Clepan, APM Alba: Concentrația de monoxid de carbon a fost depășită, sâmbătă, la momentul de vârf al incendiului de la Solina. Măsurătorile pentru calitatea aerului din zonă se fac din oră în oră

Ioana Oprean

Publicat

în

Măsurătorile pentru calitatea aerului din zona incendiului de la Solina se fac din oră în oră, a declarat pentru ziarulunirea.ro directorul APM Alba, Horațiu Clepan. Acesta a explicat că duminică dimineața s-au prelevat probe din imediata apropiere a fostei fabrici, urmând ca laboratorul să fie mutat pe străzile Mărășești sau București din Alba Iulia.

Directorul APM a precizat că potrivit rezultatelor analizelor făcute până în prezent nu a fost pusă în pericol sănătatea locuitorilor. El a menționat că a existat, sâmbătă dimineața, o depășire a concentrației de monoxid de carbon, la ora de vârf a incendiului.

”Am făcut trei probe ieri, am măsurat metan, amoniac, monoxid de carbon, monoxid de azot, benzenuri, etan, metanol, toluen, etil benzen și xilen. Nu a ieșit nicio valoare depășită, doar aici în zonă (n.r. la Solina), din cauza fumului, valoarea normală a monoxidului de carbon a fost depășită după analiza de la ora 9 dimineața, respectiv în momentul de vârf al incendiului. Acum suntem din nou aici, facem o probă de o oră chiar aici, în curte la Solina după care o să ne mutăm într-o zonă intens locuită din apropiere, pe str. București sau pe str. Mărășești, unde vom repeta analizele”, a declarat Horațiu Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea