Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Haos în sistemul medical românesc: Raportul Curții de Conturi arată haosul și lipsa de viziune în alocarea fondurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Haos în sistemul medical românesc: Raportul Curții de Conturi arată haosul și lipsa de viziune în alocarea fondurilor

Majoritatea unităților spitalicești din România își desfășoară activitatea în clădiri construite în perioada 1900-1970, cu 68 dintre acestea ocupând imobile edificate înainte de anul 1900.

În plus, potrivit unui raport al Curții de Conturi, mai puțin de jumătate (46%) dintre spitale dispun de echipamente de imagistică medicală, precum tomografie computerizată (CT) sau rezonanță magnetică nucleară (RMN).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Curtea de Conturi recomandă adoptarea unor măsuri pentru reducerea discrepanțelor regionale în ceea ce privește numărul de medici raportat la populație și necesitățile de sănătate. De asemenea, se sugerează implementarea unor politici de flexibilizare a personalului și stimularea performanței prin introducerea unor criterii de performanță, stabilite după evaluarea spitalelor din sistemul public național.

Raportul Curții de Conturi evidențiază nevoia de dezvoltare a unui plan anual de recrutare a personalului medical, elaborarea unor politici de personal eficiente și durabile, precum și definirea unui plan de formare și dezvoltare profesională. În ceea ce privește infrastructura, se recomandă analiza soluțiilor pentru modernizarea clădirilor vechi și instituirea de standarde comune pentru spitale.

Citește și:  Indemnizația de handicap 2024: Persoanele cu dizabilități grave vor primi mai mulți bani de la stat

Cu privire la finanțarea spitalelor, raportul subliniază o fragmentare a surselor de finanțare, generând lipsă de claritate în privința alocării fondurilor pentru dezvoltarea sistemului sanitar. De asemenea, se evidențiază neajunsurile în ceea ce privește actualizarea tarifelor decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și subfinanțarea sistemului medical.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea