Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul va aplica o schemă-pilot de angajare pentru 5000 de tineri care nu trec de examenul de Bacalaureat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul va aplica o schemă-pilot de „garanţii pentru tineri”, având ca grup ţintă un număr de 5.000 tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat, pentru a creşte oportunităţile acestora de angajare, proiect finanţat din fonduri europene. De un astfel de loc de muncă pot beneficia şi tinerii din Alba care nu trec de examen.

Derularea unei astfel de scheme a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin memorandum.

„Schema pilot va avea ca grup ţintă 5.000 de tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat. Implementarea acestei scheme-pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta schema de garanţii pentru tineri 2014-2020”, arată Guvernul.

Executivul consideră că schema, finanţată prin Programul Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), va contribui la utilizarea la maximum a finanţării, în acord cu prevederile recomandării Consiliului Uniunii Europene în domeniu, şi va creşte oportunităţile de acces ale tinerilor la piaţa muncii.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea