Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul „tehnocrat” nu dorește ca angajații din învățământ să se bucure în liniște de sărbătorile de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pare ca anul acesta guvernul „tehnocrat” nu dorește ca angajații din învățământ să se bucure în liniște de sărbătorile de iarna. Astfel, dupa ce încheierea concursului de ocupare a posturilor de directori/directori adjuncți urmează numirile prin detașare în interesul învățământului a directorilor/directorilor adjuncți care nu au promovat/nu au susținut concursul.

profesoriMinisterul Educației dorește ca aceste numiri să fie facute până în 9 ianuarie 2017, ceea ce ar  însemna sa se încalce dreptul la concediul de odihna și la zilele libere din perioada sărbătorilor a celor implicati în aceasta activitate. Mai mult, se încalca și reglementarile MENCS privind mobilitatea cadrelor didactice, care precizeaza ca în cazul vacantării, a restrângerilor de activitate sau a încetarii detașărilor în înteresul învătământului este necesar un termen de minim 30 zile.

De asemenea, activitățile  premergatoare acestor schimbări au deja un impact negativ în randul colectivelor de cadre didactice, colegii care sunt încadrati pe catedra rezervata a directorului ramanand fara o parte din cele  16 sau 18 ore necesare normei didactice (in timpul semestrului I !) și pot genera rezultate slabe activității la clasa.

Toate aceste aspecte negative  prezentate mai sus pot fi evitate foarte simplu, daca ministerul educației ar da dovada măcar odata de înțelegere și respect față de angajații săi, astfel ca numirile prin detașare în interesul învățământului a directorilor/directorilor adjuncți să fie realizate până la începutul semestrului II al anului scolar 2016-2017, modificarile orarelor , vacantarea posturilor și ședințele publice să se realizeze conform unui grafic stabilit și anunțat din timp, în perioada intersemestriala.

Facem astfel un apel catre conducerea ministerului educației de a accepta propunerea noastra, astfel încat toții colegii din județ să se poata bucura în liniște de sărbători.

Presedinte S.L.I. Sebes, Profesor informatician Cârcoană Bogdan Petru

Prof. Nicolae Iacșa, Consilier comunicare si imagine


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea