Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul României se apropie de o decizie privind introducerea impozitului progresiv: Există 2 scenarii

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Guvernul României se apropie de o decizie privind introducerea impozitului progresiv: Există 2 scenarii

Guvernul României se apropie de o decizie privind introducerea impozitului progresiv, după ce a analizat mai multe scenarii, inclusiv propunerea Fondului Monetar Internațional (FMI).

Potrivit surselor guvernamentale, în prezent există pe masă două scenarii principale:

Scenariul 1: introducerea unui impozit de 15% pentru toate salariile din România.
Scenariul 2: introducerea impozitului progresiv, cu o cotă de 10% pentru salariile de până în 5.850 de lei și o cotă de 20% pentru salariile de peste 6.000 de lei.
O altă variantă a impozitului progresiv, propusă de FMI, prevede o cotă de 10% pentru salariile de până la 7.956 de lei net și o cotă de 25% pentru salariile de peste 8.000 de lei net.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că decizia privind introducerea impozitului progresiv este o problemă de doctrină a partidelor politice.

„Aceste decizii sunt probleme de doctrină ale partidelor politice. Adică această alegere pe care trebuie să o facem noi, ca guvern, este o alegere care trebuie să fie asumată de toate partidele politice.”, a declarat ministrul Boloș.

Decizia privind introducerea impozitului progresiv urmează să fie luată în cursul acestui an.

Pro și contra impozitului progresiv

Susținătorii impozitului progresiv susțin că acesta ar duce la o mai mare echitate socială, deoarece persoanele cu venituri mai mari ar plăti un impozit mai mare. De asemenea, susțin că ar putea contribui la creșterea încasărilor la bugetul de stat.

Opozanții impozitului progresiv susțin că acesta ar descuraja munca și ar duce la o scădere a investițiilor. De asemenea, susțin că ar fi mai dificil de administrat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis joi, 9 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până vineri dimineața, la ora 8:00. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea