Guvernul recunoaşte că absorbția fondurilor europene din ciclul financiar 2014-2020 este ZERO

Absorbţia fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 este 0% – după cum arată un memorandum discutat în şedinţa de Guvern de ieri.

fonduri europeneMemorandumul semnat de trei miniştri şi un vicepremier a fost discutat şi aprobat miercuri în şedinţa de Guvern, după ce Comisia de Buget a UE a solicitat autorităţilor române transmiterea, până la finalul luinii iulie a prognozelor aplicaţiilor de plată pentru 2016 şi 2017 atât pentru perioada de programare 2007-2013 cât şi pentru 2014-2020. Cei de la UE vor să ştie cât estimăm că vom cheltui din bugetul alocat fiecărui program operaţional în acest an şi în 2017. Previziunile se fac pe baza contractărilor pe care autorităţile de management le-au făcut sau urmează să le facă în perioada imediat următoare.

ELIT

Actualul ministru al Fondurilor europene, Cristian Ghinea a declarat pentru Capital că sistemul infromatic este în lucru. „Vom finaliza cinci module în luna octombrie. Este un calendar asumat în faţa premierului Dacian Cioloş. Aceste cinci module vor fi suficiente pentru deblocarea sistemului informatic. De altfel pentru 3 programe operaţionale am demarat o procedură rapidă car enu depinde în mare măsură de acest sistem informatic”, a spus Ghinea. Întrebat dacă absorbţia este de 0% acesta a evitat să răspundă concret, spunând că e pe măsura contractării. Referitor la memorandumul aprobat ieri în Guvern Ghinea a spus că previziunile de plăţi pentru 2016 „sunt conservatoare”.

Din anexele ataşate acestui memorandum reiese că absorbţia pe fondurile structurale este de 0% şi pe principalele programe va rămâne zero în acest an, scrie capital.ro.

Surse: stiripesurse.ro; capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mafi 29 iulie 2016 at 10:07

Nu sunt interesati de fondurile europene ca din banii aia nu se poate fura, si daca tot nu le iese nimic de ce sa-si mai bata capul!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...