Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Guvernul PSD-PNL a scos noua secție de oncologie de la Alba Iulia din lista proiectelor finanțate prin PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul PSD-PNL a scos noua secție de oncologie de la Alba Iulia din lista proiectelor finanțate prin PNRR

Noua secție de oncologie din Alba Iulia se află printre proiectele care pierd finanțarea ca urmare a unei solicitări de modificare a PNRR, adresate de Guvern către Comisia Europeană.

Concret, sunt 6 spitale sau secții noi care sunt tăiate din PNRR, Guvernul invocând „riscul ridicat de neimplementare”. Suma totală eliminată din PNRR pe domeniul investiției în infrastructura spitalicească este de 677 de milioane de euro. Proiectul de la Alba Iulia era demarat, în sensul în care sunt în derulare procedurile de proiectare. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia urma să primească 46 de milioane de euro (peste 221 de milioane de lei) pentru relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființarea compartimentului de cardiologie intervențională.

„Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun ban, iar cele 27 de spitale care urmau să fie finanţate prin PNRR se vor face, o parte din sumele necesare urmând să fie acoperite din împrumuturi de la BEI”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a precizat că suma de aproximativ 700 de milioane de euro de la infrastructura spitalicească „a fost tăiată” de finanţator, adică de Comisia Europeană, aceasta diminuând alocarea de fonduri nerambursabile din PNRR din cauza creşterii PIB-ului României.

Cele mai importante modificări solicitate de Guvern în PNRR: se taie granturi totale de aproximativ 700 de milioane de euro pentru spitale existente și noi, infrastructură prespitalicească, dotări pentru ATI nou-născuți și altele; se taie cu 270 de milioane de euro finanțarea pentru împădurire; se taie finanțări de 95 de milioane de euro de la punctele de încărcare de vehicule electrice și 180 de milioane de euro de la pistele pentru biciclete; se reduc cu 400 de milioane de euro împrumuturile planificate pentru infrastructura de gaze din Oltenia.

În schimb, unul dintre cele mai importante proiecte adăugate este „Casa pentru eficiența energetică”, prin care Guvernul vrea să finanțeze cu 534 milioane de euro instalarea de panouri fotovoltaice pentru 34.000 de gospodării. (D.Ț.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO ACCIDENT aviatic în comuna Vințu de Jos: Un avion de mici dimensiuni, forțat să aterizeze la Vurpăr

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT aviatic în comuna Vințu de Jos: Un avion de mici dimensiuni, forțat să aterizeze la Vurpăr Un urma unui apel prin SNUAU 112 a fost semnalat faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit sa aterizeze fortat în loc. Vurpăr, com. Vințu de Jos. De îndată, la față locului s-a deplasat un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea