Guvernul majorează indemnizațiile sportivilor și antrenorilor de lot olimpic

medalii-indemnizatii-680x365_cPrima și indemnizațiile de lot olimpic pentru sportivi și antrenori vor fi majorate. Guvernul a actualizat printr-o Hotărâre cadrul normativ al măsurilor financiare din domeniul sportului de înaltă performanţă.  

Valoarea primelor este de până la 1.500 lei şi se acordă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, informează Guvernul.

ELIT

Nivelul indemnizaţiilor pentru sportivi creşte până la 1.000 lei/lună, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care asigură pregătirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridică până la 600 lei/lună. Aceste indemnizaţii se acordă pe perioada acţiunilor de pregătire sportivă şi a competiţiilor, la propunerea federaţiilor sportive naţionale de specialitate.

De asemenea, Hotărârea prevede ca membrii comisiilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR şi Ministerului Tineretului şi Sportului care au contribuit la obţinerea unor performanţe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiaţi cu premii individuale de până la 15.000 lei. Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu poate depăşi 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment.

sursa: hotnews
(C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...