Rămâi conectat

Actualitate

„Guvernul împarte țara în regiuni. Noi spunem cum” – îndemnul Oranizaţiei Advocacy Grup Sebeș

Alexandra Mates

Publicat

în

Organizația Advocacy Grup Sebeș doreşte să prezinte opinia autorităţilor locale şi judeţene dar şi părerea locuitorilor cu privire la modul în care ar trebui să se realizeze regionalizarea, la audierea publică ce va avea loc săptămâna viitoare la Cluj-Napoca. Toţi cei interesaţi pot să transmită punctul lor de vedere prin e-mail, până luni, 25 martie.

Într-un comunicat de presă al organizaţiei se arată că: „În acest moment de importanță istorică pentru România, organizația Advocacy Grup Sebeș va contribui la stabilirea conceptului de regionalizare prin participarea la audierea publică “Regionalizarea României – între pericole și oportunități”, care va avea loc în data de 28 martie 2013, la Cluj-Napoca. Pentru acest eveniment, vom transmite în scris o opinie referitoare la reorganizarea administrativă a țării, în care prezentăm cu argumente:

  • Cum să folosim regionalizarea ca să rezolvăm problemele majore ale României?
  • Ce oportunități apar prin regionalizare?
  • Cum să se împartă puterea între județele dintr-o regiune?

Considerăm că și noi, ca reprezentanți ai grupurilor societății civile din Sebeș, județul Alba, putem influența decizia Guvernului cu privire la modul în care vor fi concepute structurile funcționale la nivelul regiunilor. Mai ales că, a fost adoptată decizia prin care 13 competențe naționale vor fi delegate în teritoriu, conform Memorandumului privind regionalizarea.

În acest moment, implicarea primarului Alexandru Dăncilă, ca reprezentant al Primăriei Sebeș, și cea a președintelului Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, precum și a reprezentanților de patronate, sindicate, din mediul de afaceri și nonguvernamental, a cetățenilor din Alba este esențială și determinantă pentru viitorul județului nostru în structura regională. Încurajăm aceste instituții și pe liderii lor să reprezinte interesele comunității noastre prin participarea la audierea publică de la Cluj-Napoca, cel puțin cu o opinie scrisă și trimisă până la data de 25 martie 2013 la adresa [email protected]. Împreună putem să ne scriem viitorul sau putem fi absenți.”

Foto: arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea