Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul alocă un milion de lei pentru reabilitarea corpului ”H” al UAB. Costoiu: Până săptămâna viitoare vor fi deblocările de fonduri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corpul H al UAB29Guvernul se reunește marți, în ședință oficială, pentru a aproba a doua rectificare bugetară din acest an, iar conform ministrului Costoiu vor fi alocate 10 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea corpului ”H” al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a funcţionat în secolul al XVIII-lea ca şi grajd pentru trupele austriece.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu, aflat la Alba Iulia pentru deschiderea noului an universitar a precizat că în cursul săptămânii acesteia, sau săptămânii viitoare vor fi deblocări de fonduri.

corpul-h-al-uab02”După rectificare urmează să fie deschise credite pentru continuarea investiției la Corpul H. Urmează proceduri la ministerul Educației și de Finanțe, în cursul săptămânii acesteia sau săptămânii viitoare vor fi deblocările de fonduri. Lucrările vor continua. Se lucrează foarte puțin și sperăm ca dacă se poate să nu intrăm în vară cu lucrările deschise, să putem pune acoperișul. Finalizarea lucrărilor ar fi în cursul anului 2015-2016”, a spus ministrul Costoiu.

Potrivit caietului de sarcini vechea clădire va fi transformată într-o construcție ce cuprinde parter, etaj și mansardă și va găzdui 10 laboratoare de: chimia mediului și controlul alimentelor; nanotehnologoii; prelevare și pregătire probe + spații de depozitare și conservare a probelor martor; topografie și cadastru; ingineria mediului; fotointerpretare; realitate virtuală, măsurări energetice; comunicații; contabilitate aplicată, o sală de seminarii, o sală de studii și documentare, o sala de cursuri și conferințe și 2 săli de prezentări și demonstrații. Curtea va fi amenajată cu spațiu verde și pavaj ecologic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea