Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul a introdus Programul „Săptămâna Verde” în lista programelor finanțabile prin Fondul de Mediu

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Guvernul a introdus Programul „Săptămâna Verde” în lista programelor finanțabile prin Fondul de Mediu

Ministerul Mediului a anunțat joi, 2 noiembrie 2023, că a fost creat cadrul legal prin care Ministerul Mediului va acorda bani pentru ca școlile să poată desfășura activități în Săptămâna Verde.

Cu toate acestea, a fost adoptată doar o ordonanță de urgență, care va fi urmată de o hotărâre de Guvern care să detalieze cum vor fi alocați banii.

Până atunci, părinții vor trebui să plătească pentru activitățile din Săptămâna Verde, așa cum prevede metodologia încă în dezbatere publică.

Ministerul Mediului a anunțat că va aloca 100 de milioane de euro pentru finanțarea Săptămânii Verze, dar nu s-a precizat cum vor fi împărțiți acești bani.

Ministerul Educației a obligat școlile să anunțe inspectoratele județene când au programat activitățile din Săptămâna Verde, iar unele au programat deja în această perioadă, când nu există finanțare de la minister.

Până la aprobarea hotărârii de Guvern și a metodologiei, școlile apelează la singura opțiune rămasă – finanțarea prin asociațiile de părinți cu personalitate juridică.

Proiectul de metodologie privind desfășurarea Săptămânii Verzi mai prevede că școala trebuie să se asigure că pot participa toți elevii unei clase la o activitate care implică costuri din „Săptămâna verde”.

Orice deplasare în afara unității de învățământ trebuie să aibă un caracter educativ. Nu sunt permise deplasări ale preșcolarilor/elevilor pe durata întregului program (5 zile sau mai mult).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea