Rămâi conectat

Curier Județean

Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la Festivalul Roman Porolissum de la Zalău

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 25-26 iulie 2014, Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la Festivalul Roman Porolissum de la Zalău, ediţia a X-a, unul dintre cele mai cunoscute şi mai mari festivaluri de profil din România. La invitaţia organizatorilor, Primăria Municipiului Zalău și Phantom Video Production, Grupul Skepsis va prezenta sâmbătă, 26 iulie, de la ora 15.30 pe scena din faţa casei de Cultură a Sindicatelor spectacolul original “Osândirea lui Prometeu”, o adaptare de Viorel Cioflică după nuvela cu acelaşi nume de Karel Kapec.

Spectacolul este unul cu caracter satiric, provocând publicul să asiste şi să delibereze asupra învinuirilor ce sunt aduse lui Prometeu de către confraţii săi, care îl judecă pentru descoperirea focului şi pentru alte pricini mai mult sau mai puţin întemeiate. Evenimentele se succed cu repeziciune, verdictul fiind de fapt trasat de dinainte, spectacolul problematizând concepte vitale ale vieţii cotidiene: dreptate, autoritate, conformism social, compromis. Punctat de elemente de mişcare, efecte de cor antic şi pasaje muzicale inspirate din repertoriul muzicii antice greceşti, spectacolul instigă curiozitatea înspre şi meditaţia asupra revoltei titanului şi rezistenţei oamenilor la schimbare.

Distribuţia:

Apometeu – Elena Smeu Mare

Epimeteu – Bogdan Berar

Apimeteu – Răzvan Cociobea

Antimeteu – Ivaşcu mădălina

Aprodul – Zoltan Zlacski

Regia: Viorel Cioflică


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea