Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Grupul Şcolar „HCC” Abrud: Olimpiada Naţională de Industrie Textilă şi Pielărie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 1 – 5 aprilie, la Abrud va avea loc faza naţională a olimpiadei pentru tehnologii – industrie textilă şi pielărie, gazdă fiind Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan”, a anunţat prof. Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba.  Judeţul Alba va fi reprezentat de Florentina Ungureanu şi Roxana Breazu de la Grupul  Şcolar Industrial Sebeş, pregătite de prof. Ana Filip, Didina Cîmpean, Dumitru Budoiu şi Adriana Scutaru. „Nominalizarea acestui liceu a venit ca o consecinţă a muncii întregului colectiv al liceului dar şi a comunităţii locale. Grupul Şcolar «HCC» Abrud a beneficiat în ultimii ani de reabilitări şi dotări în spaţiile de învăţământ şi la ateliere de practică de peste 600.000 de dolari, s-au făcut reparaţii capitale la sala de sport şi la internatul şcolii prin bani alocaţi de MECTS, în sumă de aproximativ 1.800.000 lei. De asemenea, şi rezultatele liceului din Abrud îl recomandă, fiind în anul şcolar anterior grupul şcolar cu cel mai mare procent de promovabilitate la bacalaureat, fiind întrecut doar de colegiile şi liceele teoretice din judeţ. Rezultatele la olimpiadele şcolare sunt foarte bune, numai în acest an şcolar vor participa la faza naţională la 8 discipline peste 10 elevi care învaţă în acest liceu, un rezultat cu care nu se pot mândri multe unităţi de învăţământ„, a declarat prof. Marcel Stan despre această alegere.

Grupul Şcolar „HCC” Abrud dispune de cabinete, laboratoare şi ateliere dotate corespunzător pentru susţinerea probelor teoretice şi practice a concursului, la care sunt aşteptaţi să vină peste 120 de elevi, cadre didactice însoţitoare şi membri ai comisiei naţionale. „Evident, faptul că există dotări pentru domeniul textil a fost un atu în plus în alegerea aceasta, precum şi faptul că în materie de cazare şi masă la liceul din Abrud sunt cele mai bune condiţii. Este de subliniat şi apropierea administraţiei locale faţă de şcolile din Abrud, oferind de fiecare dată sprijin în organizarea unor evenimente deosebite, aşa cum se întâmplă şi acum când domnul primar Tiberiu Raţiu este lângă echipa organizatoare a acestui concurs naţional şi Consiliul Local a răspuns, de asemenea, solicitărilor„, a menţionat prof. Marcel Stan, adăugând că, pe lângă concursul propriu-zis, olimpicii vor beneficia şi de excursii şi drumeţii în judeţul Alba. Programul complet al olimpiadei îl poti vedea aici.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea