Rămâi conectat

Politică Administrație

Grup Corint nu își mai permite să susțină financiar Garda Cetății

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spectacolul schimbului de Gardă din Cetatea Alba Carolina, care atrage anual mii de turiști, ar putea fi suspendat, începând cu data de 15 iulie, deoarece Grup Corint nu mai vrea să susțină financiar cheltuielile pe care le implică.

Firma a solicitat administrației locale decontarea serviciilor deoarece consideră că ”și-a făcut din plin datoria față de plus imagine în orașul nostru” și nu își mai poate permite aceste cheltuieli, după cum precizează reprezentantul societății în adresa trimisă către Primărie.

”Începând din luna aprilie 2009 și până în prezent societatea noastră a inițiat, a investit și a desfășurat zilnic, indiferent de anotimp, spectacolul schimbului de gardăla porțile Cetății. (…) Acest spectacol a generat societății noastre costuri indirecte în investiția de bani, respectiv uniforme, arme, echipamente și cai și de asemenea, retribuția lunară a personalului pentru cei 30 de salariați în medie. (…) Din toate aceste cheltuieli, în baza congtractului de servicii, dumneavoastră ne-ați decontat serviciile pentru lunile iulie, august și septembrie”, a scris Daniel Sabău, președintele Consiliului de Administrație al SC Grup Corint SA.

Cererea a fost spusă dezbaterii în ședința CL i de astăz iar consilierii au fost de acord, în unanimitate, că o astfel de solicitare ar fi trebuit să fie însoțită și de documente justificative ale cheltuielilor, prin care să se arate cu precizie suma care va trebui să fie cheltuită lunar.

În consens cu consilierii, primarul Mircea Hava a comentat: “Cu aşa ceva nu trebuie venit în Consiliul Local. Chestiunea trebuia pregătită. Trebuie văzut cât se cheltuie şi cât ne putem permite şi apoi venit în CL. Noi avem rapoartele de anul trecut în care erau trecute zeci de miliarde. În primul rând trebuie discutat cu actele pe masă și trebuie făcută o negociere în comisie”.

Deși președintele de ședință, Ioan Bogățan, a sugerat că firmei i s-ar putea transmite un acord de principiu, astfel încât spectacolul să nu fie întrerupt, consilierii au căzut de acord cu întocmirea unui proiect de hotărâre care să fie supus aprobării în următoarea ședință, dar numai după reprezentanții Grup Corint vor avea o întâlnire cu comisia care analizează cererea și vor stabili condițiile în care să fie făcută finanțarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea