Rămâi conectat

Actualitate

Gruia Ioan Bumbu – secretar general al Uniunii Internaționale a Romilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit Asociației Pakiv “Gruia Ioan Bumbu, a fost ales secretar general al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Congresului Internaţional al Romilor, desfășurat în perioada 07 – 08 aprilie 2013, la Sibiu.

Ediția din acest an a însemnat un nou început pentru romi din întreaga lume, cei peste 250 de liderii ai organizațiilor de romi din 35 de state europene, precum și din America, India şi Australia, alegând o nouă conducere a organizației care să continue eforturile de îmbunătățire a situației  romilor. Astfel, președintele Asociației Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu a fost ales secretar general al organizației internaționale, în timp ce Viorel Bumbu, președinte al Uniunii Democrate a Romilor filiala Alba, a fost ales comisar pe politici externe.

În urma alegerilor democratice, noua conducere cu un mandat de patru ani este: președinte Uniunea Internaţională a Romilor – Florin Cioabă (România), patru vicepreședinți: Juan de Dios Ramirez Hereida (Spania), Esma Redzepova Teodosievska (Macedonia), Adam Aladar (Ucraina) și Viktor Famulson (Suedia), preşedinte al Parlamentului – Dragoljub Acković (Serbia), doi vicepreședinți – Pal Sandor Ruva (SUA) și Oleg Kozlowski (Belorusia), un înalt comisar și 14 comisari – membrii ai comisiilor de specialitate ale forului de conducere.

Noul secretar general al IRU, Gruia Ioan Bumbu și-a început mandatul cu promisinea ” eforturile depuse de Uniunea Internaţională a Romilor (IRU) pentru îmbunătătirea situației romilor vor continua să se materializeze în acțiuni concrete cu rezultate palpabile. Principiile care îmi vor ghida în activitate vor fi: încredere, transparență, credibilitate, participare, parteneriat și dezvoltarea sentimentului de proprietate asupra procesului”.

IRU a fost înființată în 1971, iar în 1993 a dobândit statutul de organizatie consultativa pe lânga Organizația Națiunilor Unite.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea