Rămâi conectat

Actualitate

GREVA profesorilor CONTINUĂ: Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului – SURSE Edupedu

Ziarul Unirea

Publicat

în

GREVA profesorilor CONTINUĂ: Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului – SURSE Edupedu

Profesorii au respins oferta propusă la Guvern de premierul Nicolae Ciucă și de Marcel Ciolacu, liderul PSD, potrivit surselor Edupedu.ro. Atât cei din Federaia Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis mesajul că nu acceptă sumele primite.

În consecință, liderii sindicali comunică la această oră rezultatul referendumului intern și negociază cu reprezentanții Guvernului o altă soluție.

Reamintim că Guvernul a anunțat că oferă, în a 8-a zi de grevă generală în școli și după două mitinguri în stradă cu zeci de mii de persoane, ca soluție pentru încetarea conflictului de muncă, următoarele sume pentru profesorii și angajații din școli, pentru următoarele 6 luni:

-1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic predare si auxiliar (această sumă nu va fi bază de calcul pentru dirigenție, gradație de merit, inv. special etc.)

-400 lei brut sumă fixă pentru nedidactic (la fel nu reprezintă bază de calcul pentru alte elemente salariale)

-Principiul de bază pentru noua grilă este ca salariul de bază al debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie iar celelelate salarii vor fi corelate în raport de grade/trepte profesionale și vechimea în muncă.

-Legea se va aplica în trei etape, în prima etapă (1 ianuarie 2024) se va acorda 40% din diferența dintre dintre venitul din decembrie 2023 și salariul final la aplicarea integrală a legii.

-Plata perioadei de grevă prin recuperarea activităților

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea