Rămâi conectat

Curier Județean

Grădinița cu program pelungit NR. 16 din Alba Iulia se mută în ”casă nouă”. Primăria a demarat o licitație pentru proiectarea noului sediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Grădinița cu program prelungit Nr. 16 din municipiul Alba Iulia se va muta în ”casă nouă”.  După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, aceasta va avea o locație proprie.   

Administrația locală a demarat procedura de achiziție a serviciului de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tehnice și vrea să o amenajeze în clădirea fostei cantine a colegiului, neutilizată de câțiva ani.  

Cei interesați pot trimite oferte pentru faza de proiectare până la 1 septembrie 2017. Procedura de atribuire este prin achiziție directă, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fară TVA, este mai mică decât 132.519 lei.

Potrivit temei de proiectare, ”Grădinița cu Program Prelungit nr.16, de 33 ani de când există, nu a funcţionat într-o clădire proprie, deși deserveşte de atâta timp 3 mari cartiere ale oraşului Alba lulia și anume: Ampoi I, Ampoi II si Ampoi III.

Locaţiile în care a funcţionat au fost adaptări ale spațiior existente care nu s-au încadrat în totalitate cerinţelor normativului privind proiectarea, realizarea şi exploatarea construcţiilor pentru grădiniţe de copii, grădiniţe cu program prelungit, indicativ: NP011/97, aplicabile și lucrărilor de reparaţii, consolidări, extindere sau de amenajări în clădiri existente destinate grădiniţelor.

Din anul şcolar 2005-2006 grădiniţă funcţionează la parterul uneia dintre clădirile Colegiului TehnicAlexandru Domșa, într-o clădire realizată pentru internat şcolar, a cărei compartimentare este improprie adaptării cerinţelor de calitate corespunzătoare construcţiilor pentru o grădiniţa cu program prelungit. Clădirea este improprie desfăşurării activitătii grădiniţei atât din punct de vedere al spaţiului, care este insuficient, cât și din punct de vedere al condiţiilor igienico – sanitare și al instalaţiei electrice necorespunzătoare rezultate din vechimea construcţiei.

Grădiniţă cu Program Prelungit NR.16 funcţionează la o capacitate redusă față de necesar: 5 grupe din care 2 grupe cu program prelungit și 3 grupe cu program normal în care sunt înscriși 96 de preşcolari. Din cauza lipsei condiţiilor corespunzătoare sunt foarte mulţi copii de vârstă preşcolară ai căror părinţi optează pentru alte grădiniţe din oraș.

De asemenea Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 funcţionează cu 2 grupe de program prelungit în care sunt înscriși 38 de preșcolari.

În anii şcolari anteriori cele 2 unităȚi au fost frecventate de peste 160 de preşcolari.

” Pentru creşterea calităţii vieţii urbane construirea unui spaţiu propriu pentru activitatea educaţională preşcolară la standarde de calitate corespunzătoare pentru Grădiniţă Cu Program Prelungit Nr.16 este o necesitate imediată.

În incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domsa a fost identificată clădirea existentă a cantinei care nu mai funcţionează de câţiva ani, funcţiunea ne mai fiind justificată În prezent. Clădirea neutilizată de câţiva ani prezintă aspecte de degradare caracteristice construcţiilor abandonate”, se precizează în tema de proiectare.

Telefonul de unde se pot procura informaţii suplimentare este 0258/811993 – Serviciul Verificare, Evaluare Şi Achiziţii Publice. (A.M.)

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea