Rămâi conectat

Politică Administrație

Gheorghe Feneșer: ”Candidez la Primăria Sebeș pentru că nu a vrut altcineva să intre în față”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Co-președintele ALDE Alba, Gheorghe Feneșer, a mărturisit, luni, la Radio Unirea FM, că a ajuns candidat la Primăria Sebeș mai mult fără voia sa, împins de la spate de colegii din organizație, și oarecum obligat de situația în care nimeni nu a vrut să se lanseze în lupta pentru conducerea unui oraș considerat ”o redută a PNL-ului”.

Gheorghe Feneser la radioMai mult, Feneșer a dezvăluit și jocurile de culise pe care ALDE a încercat să le facă, în atragerea unui candidat din alt partid, cu care a fost aproape să ”bată palma”, însă acesta și-a folosit avantajul pentru a-și asigura o funcție plătită cu 8.000 de lei în schimbul renunțări la ”migrare”.

”După ce am plecat de la Prefectură voiam să mă apuc, practic, de ceea ce mi-a plăcut. Pentru că am o vârstă (n.r. 60 de ani), voiam să mă apuc de vânătoare, voiam să mă apuc de ce-mi place mie. M-am hotărât să candidez în data de 10 martie. Eu fiind cel care a înființat Organizația Partidului Conservator din Sebeș, colegii de acolo mi-au cerut să candidez. Le-am spus că nu mă interesează, că vreau să stau și eu liniștit. Și am căutat atunci un candidat să-l băgăm în față, la ALDE. Am avut discuții cu mai mulți, și din alte partide. Pentru că, oricât vi se pare de straniu, există oameni care nu vor să intre în politică pe primul loc. În ALDE Sebeș nimeni nu voia să facă acest pas. Spuneau că Sebeșul e greu de câștigat, e o redută a PNL-ului și a fostului PDL, cu toate că a fost un primar PSD acolo. La fel ca Alba Iulia, Blaj – sunt orașe complicate, unde greu se poate câștiga. Am încercat negocieti cu mai mulți oameni, din alte formațiuni politice. La un moment dat eram pe punctul de a bate palma. Eu am spus că intru pe o poziție 4-6, oriunde este nevoie să ajut cu tot ce pot. Totul a fost ok până când unul dintre ei s-a dus la partidul de unde provenea, a cerut o retribuție cu un 8 în față, adică 8.000 de lei, și i s-a garantat acea poziție dacă nu pleacă din partid. În momentul în care ne-a lăsat, practic, cu ochii-n soare, au început să vină oamenii pe care îi aveam în partid, oamenii pe care îi știam de o viață întreagă și mi-au spus că, dacă nu candidez, ei nu mai merg la vot. Ei m-au convins că pot să schimb ceva în Sebeș iar acesta a fost motivul pentru care m-am hotărât să candidez”, a spus Gheorghe Feneșer.

El a mai recunoscut că a fost cuprins numai în ultimul sondaj făcut la Sebeș, de către PSD, unde la capitolul ”notorietate” s-a situat pe locul doi (cu 87% intenție de vot), după Alexandru Dăncilă (99,8% intenție de vot), iar la ”încredere” a fost tot pe poziția a doua (cu 36%), după Dorin Nistor (cotat cu 37%).

Co-președintele ALDE Alba nu a dorit să comenteze retragerea de către PSD a candidaturii lui Alexandru Dăncilă și desemnare lui Romi Dragosin pentru Primăria Sebeș, limitându-se să concluzioneze: ”Dacă Alexandru Dăncilă a fost retras, se pare că în interiorul PSD-ului mai multă putere a avut Romi Dragosin”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea