Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gaze mai scumpe cu 5-6% pentru populaţie începând cu 1 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Prețul gazelor va crește cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, care vor fi protejați pe parcusul anului de eventuale creșteri neașteptate de prețuri pe piața liberă, a declarat, joi, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, prezent la o dezbatere pe teme energetice.

„De la 1 aprilie, conform Ordonanței de Urgență 64 (din 2016 — n.r.), care este în dezbatere în Parlament și considerăm că va fi aprobată, începe procedura de liberalizare totală a pieței de gaze naturale din România, cu referire exactă către piață casnică. De la 1 aprilie nu va mai exista un preț reglementat pentru producția de gaze și vor rămâne reglementate doar celelalte elemente ale prețului final: tarifele de rețea, de furnizare și elementele care sunt considerate monopol natural”, a spus Havrileț.

Potrivit acestuia, măsura va duce la o majorare între 5 și 6% a prețurilor actuale pentru populație.

E.ON Gaz România a cerut  ieri, în Comisia de Industrii, majorarea tarifelor cu 74% pentru distribuție și cu 40% pentru furnizare, iar Engie a cerut o creștere a tarifelor cu 22% pentru furnizare și cu 6% pentru distribuție. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu a acceptat însă aceste cereri.

Prezent la dezbaterea din Comisie, Frank Hajdinjak, șeful E.ON, a declarat că a revizuit cererea inițială și acum (ieri – n.r.) solicită o majorare cuprinsă între 0 și 5%.

Președintele comisiei din Camera Deputaților, Iulian Iancu (PSD), a invitat toate părțile implicate să-și exprime punctele de vedere, urmând ca, săptămâna viitoare să aibă loc o nouă discuție în vederea avizării.

Distribuitorii sunt cei care solicită vehement amendamente la ordonanță, solicitand amânarea liberalizarii până în 2021.

Sursa: realitatea.net

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea