Rămâi conectat

Sport

Gata vacanţa, astăzi debutează Liga 1 *Stagiune istorică pe prima scenă, sistem cu playoff şi playout

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sezonul fotbalistic ce a debutat cu Supercupa României, adjudecată de ASA Tg. Mureş, o echipă pe cale de dezintegrare, în detrimentul unei campioane inerte, Steaua, este unul istoric pentru fotbMihai Minca CFR Cluj1alul mioritic. Alba are puţini reprezentanţi aflaţi în Liga 1, N. Stanciu (Steaua), Mincă (CFR Cluj), Bucurică (Concordia Chiajna) şi antrenorul Bogdan Andone (secund la Astra Giurgiu).

Astăzi, porneşte ediţia 2015-2016 în Liga 1, un campionat cu 14 echipe la start, ce se va disputa în sistem playoff şi playout. Este un sistem competiţional considerat inovator, ce-i drept aplicat în puţine ţări de pe „Bătrânul Continent”, prin care mai-marii „sportului rege” din România încearcă să salveze o corabie ce ia apă prin toate încheieturile de ani buni. „Revoluţionara” decizie trebuie să cosmetizeze în vreun fel o perioadă îndelungată de timp în care Liga 1 s-a diluat extrem de periculos, din punct de vedere valoric, transformându-se într-un campionat al insolvenţei, pigmentat cu fel şi fel de fotbalişti exotici, „stranieri” cu o calitate îndoielnică şi clasamente omologate la TAS. Revenind la campionatul ce va începe cu întâlnirea FC Voluntari – CSMS Iaşi, e greu de crezut că va fi „luminiţa de la capătul tuneului”, în condiţiile în care strategia pe termen lung este inexistentă şi este imposibil de refăcut o construcţie aflată în ruine.

*Puţini unirişti rămaşi în elită

Recesiunea se resimte şi la nivelul jucătorilor din Alba prezenţi în circuitul primului eşalon. S-au dus vFabian Himcinschi Dinamo1remurile când aveam reprezentanţi la echipele ce participau în cupele europene, acum mai rămânând foarte puţini jucători din judeţ ce vor activa în elită. Cum Concordia Chiajna a renunţat pe ultima sută de metri la serviciile apărătorului Florin Ilie, în acest moment, dacă nu vor apare surprize de ultima oră, sunt prezenţi în Liga 1 numai 3 fotbalişti ce au avut tangenţe cu clubul din Cetatea Marii Uniri. Este vorba de Nicuşor Stanciu (22 ani), noul număr „10” al Stelei, portarul Mihai Mincă (30 ani), la CFR Cluj, apărătorul lateral Bogdan Bucurică (29 ani, albaiulian prin căsătorie), acesta continuând la Concordia Chiajna. Atacantul Fabian Himcinschi (21 ani), ajuns în intersezon la Dinamo Bucureşti a fost împrumutat pentru un sezon la FC Brașov. Acestora li se alătură ocnamureşeanul Tibi Bălan (34 ani), ce a reuşit promovarea cu debutanta FC Voluntari. La nivelul antrenorilor, rămâne aiudeanul Bogdan Andone, secundul lui Marius Şumudică la Astra Giurgiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea