GATA cu parcările neregulamentare în Alba Iulia! Cât veți plăti dacă primăria vă ridică mașina?

Consilierii locali din Alba Iulia vor aproba, în ședința din 28 aprilie, regulamentul și tarifele privind privind activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba lulia.

Potrivit proiectului de hotărâre, activităţile de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar vor fi desfăşurate numai în urma solicitării şi în prezenţa poliţistului rutier din cadrul I.P.J. Alba sau a poliţistului local cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

Tarifele propuse pentru aceste operaţiunile sunt:

– 220 lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculelor
– 130 lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locui de depozitare

*pentru operaţiunea de depozitare a vehiculelor ridicate:
– 30 lei/vehicul plus TVA pentru primele 24 de ore de depozitare
– 45 lei/vehicul/zi plus TVA pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

Conform regulamentului, achitarea tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate se face, în numerar, la casieria ce funcţionează in cadrul spaţiului de depozitare, în urma prezentării obligatoriu, de către proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului, a documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia, respectiv: documentul de identitate, cartea de identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare sau alte documente care atesta calitatea de utilizator legal al acestuia.

Restituirea vehiculului ridicat va fi făcută de către personalul de pază numai după prezentarea documentului de identitate şi a dovezii de achitare a tarifului aferent operaţiunilor efectuate, în baza unui proces-verhal de eliberare.

În cazul nerevendicarii vehiculelor ridicate şi depozitate, în termen de 30 zile de la data întocmirii dispoziţiei de ridicare, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale şi a HG nr. 156/2003 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.421/2002.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Nelu 21 aprilie 2017 at 19:55

Cam mari taxele ptr. un venit de 1000 de lei pe luna nu stiu ce s-a lntamplat cu hava preturi de las vegas, eu lnteleg sa le ridice dar nu preturi de las vegas fa frate parcari ln alba si atunci poti sa ceri asemenea preturi, oricum lncepe razboiul ln 13 mai si atunci ….

@Nelu 22 aprilie 2017 at 14:57

Dar cine te obliga sa parchezi neregulamentar? Nu sunt destule locuri de parcare? Niciodata nu vor fi. De transport in comun ai auzit? De o bicicleta ai auzit? De taxi ai auzit? De MERS PE JOS ai auzit? Daca nu, cat de curand, tu si alti „comozi” ca tine o sa auziti.

Anonim 21 aprilie 2017 at 21:29

Dupa ce in Cluj Napoca s a renuntat la acest proiect de aproximativ 5 ani, din varii motive, printre care si deteriorarea masinilor si achitarea de catre proprietar a daunelor, hop si Alba Iulia cu un astfel de proiect! Offfff……parca nu traim in aceeasi tara sau daca chiar e sa facem ceva sa o facem cu cap si sa invatam din ceea ce altii au facut si au renuntat pentru ca nu era bine!

@Anonim 22 aprilie 2017 at 14:44

Vezi ca esti in urma cu informatiile. In Cluj se ridica din nou masinile. La fel si in Sibiu. Curios e faptul ca atunci cand albanezul merge in respectivele orase nu are nicio problema sa plateasca locul de parcare sau sa faca ture prin oras pana gaseste un loc liber. Cand revine acasa, face ca omul din pestera.

Muncitorul 22 aprilie 2017 at 8:36

Daca o ridica si o duce, platesc 220 + 130 ron ?

Cineva 22 aprilie 2017 at 21:17

Va aproba…de unde fucking se stie deja ca va aproba pe data de 28???? Intai ar trebui dezbatut si dupa aceea… Ok, in cazul in care cel care ridica masina , avariaza vehiculul cine raspunde? Sau nu mai conteaza???

marcus 22 aprilie 2017 at 23:33

Problema e simpla ! …Amenzile nu sunt facute sa le platesti ..ci ca sa respecti legea ! ….cu cat sunt mai mari cu atat te vei gandi de douar ori sa o incalci sau nu ! … 🙂

aiureli scumpe 23 aprilie 2017 at 9:33

Despre parcarea aia cu plata din centru, care sta nefolosita nu vrea nimeni sa-si asume vinovatia unui proiect RATAT si bani cheltuiti aiurea pentru idei idioate ?

Sima Dorin 23 aprilie 2017 at 20:41

In Alba Iulia, sunt foarte multe locuri de parcare, care sunt blocate! Parcarile cu abonament sunt de vina!! Eu, cetatean al Albei Iulia, am participat prin plata impozitelor la realizarea infrastrucrurii orasului, inclusiv a tuturor parcarilor. Prin hotarari ale Consiliului Local Alba Iulia, am fost deposedati de folosirea acestor parcari.Consider necesar a se stabili ca abonamentul sa fie valabil intre orele 18.00-07.00 .Tot orasul este impanzit de tarusi plantati pe locurile de parcare pentru care s-au platit abonamente. Functionarii primariei, care au atributii privind respectarea Planului de urbanism!! Ce fac, se limiteaza a numara tarusii?? De ani de zile se promit parkinguri supraterane in oras, dar inca nu s-au inceput lucrarile!!
S-a ales solutia cea mai simpla , ridicarea masinilor care nu sunt parcate regulamentar!!?? Propun ca masurile coercitive sa fie luate dupa reorganizarea parcarilor in Alba Iulia!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...