Garda Națională de la Alba Iulia – o nouă trupă care va fi înființată de Muzeul Național al Unirii

Muzeul Național al Unirii va înființa Garda Națională de la Alba Iulia, după ce a câștigat un proiect finanțat de Ministerul Culturii.

muzeu alba iulia02Suma acordată pentru înființarea Gărzii Naționale de la Alba Iulia este de 54.084 de lei, iar media obținută de beneficiar, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, pe acest proiect, este de 93,33 de puncte.

ELIT

Istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Tudor Roșu, a anunțat, marți, pe contul său de Facebook, că proiectul depus de muzeu a fost câștigător.

”Am castigat!!! Nu alegerile (n.a. el candidează pentru un mandat de consilier local în municipiul Alba Iulia), ci un proiect la Ministerul Culturii. Daca toate decurg normal, Alba Iulia va mai avea o garda, dedicata Marii Uniri!
P.S. Sunt cu atât mai mândru, cu cat competitia a fost mai grea, cu 86 proiecte depuse, din care doar 6 câștigătoare. In plus, s-a scos si aria de activitati muzeale, in care ne miscam noi de obicei. Succesul este in primul rand al Muzeului, apoi al echipei de proiect – Ioana Rustoiu, Marius Cristea, Zgarciu Liviu si subsemnatul”, a scris Tudor Roșu, marți, pe contul său de Facebook.

Mihail David - 2020

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înființat, până în prezent, următoarele trupe: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum (romanii), Lupii Apoulonului (dacii), Ludus Apulensis (gladiatorii), Magna Nemesis (dansatoarele).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 5 mai 2016 at 11:40

Cu ce ni se umple noua timpul! Urmeaza paza de coasta, gardieni calare si cine stie mai ce inventii

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...