Rămâi conectat

Ştirea zilei

Garda Națională de la Alba Iulia – o nouă trupă care va fi înființată de Muzeul Național al Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzeul Național al Unirii va înființa Garda Națională de la Alba Iulia, după ce a câștigat un proiect finanțat de Ministerul Culturii.

Suma acordată pentru înființarea Gărzii Naționale de la Alba Iulia este de 54.084 de lei, iar media obținută de beneficiar, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, pe acest proiect, este de 93,33 de puncte.

Istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Tudor Roșu, a anunțat, marți, pe contul său de Facebook, că proiectul depus de muzeu a fost câștigător.

”Am castigat!!! Nu alegerile (n.a. el candidează pentru un mandat de consilier local în municipiul Alba Iulia), ci un proiect la Ministerul Culturii. Daca toate decurg normal, Alba Iulia va mai avea o garda, dedicata Marii Uniri!
P.S. Sunt cu atât mai mândru, cu cat competitia a fost mai grea, cu 86 proiecte depuse, din care doar 6 câștigătoare. In plus, s-a scos si aria de activitati muzeale, in care ne miscam noi de obicei. Succesul este in primul rand al Muzeului, apoi al echipei de proiect – Ioana Rustoiu, Marius Cristea, Zgarciu Liviu si subsemnatul”, a scris Tudor Roșu, marți, pe contul său de Facebook.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înființat, până în prezent, următoarele trupe: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum (romanii), Lupii Apoulonului (dacii), Ludus Apulensis (gladiatorii), Magna Nemesis (dansatoarele).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea