Rămâi conectat

Ştirea zilei

Galerie foto: Lumea Nouă versus Cetatea Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lumea Noua19O atmosferă dezolantă şi un „focar de infecţie”, după cum a spus unul din localnici. O zonă în care hainele se uscă pe garduri şi gunoaiele se aruncă la voia sorţii. Mai grav, porcii şi câinii sunt crescuţi pe stradă, în condiţii în care este foarte uşor să te contaminezi, iar grupurile sanitare se află în mijlocul străzii. Se întâmplă în Alba Iulia, în cartierul Lumea Nouă, la începutul anului 2014.

La nici 5 kilometri de Lumea Nouă se află Cetatea Alba Carolina, considerată cea mai reprezentativă şi plină de istorie fortificaţie  bastionară de tip Vauban din România şi chiar din sud-estul Europei, care a fost restaurată aproape în totalitate şi care este vizitată de turiştii din întreaga ţară. Municipiul Alba Iulia este promovat prin intermediul Cetăţii Alba Carolina şi prin festivalurile organizate în fiecare an, statuile din bronz devenind adevărate atracţii turistice, care au fost deseori imortalizate şi promovate pe reţelele de socializare. La polul opus se află partea neagră, nevăzută şi nemediatizată a oraşului, cartierul Lumea Nouă, situat pe strada Vasile Alecsandri, în spatele căminelor studenţeşti şi a sălii de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

[nggallery id=1179]

Am dat astăzi o tură, în jurul amiezii prin acea zonă şi am ajuns şi în curtea sălii de sport, a Universităţii „1 Decembrie 1918”, unde am găsit gunoaie aruncate pe spaţiul verde. „De câteva zile am făcut curăţenie, şi uite cum arată. Le aruncă de peste gard”, a spus unul din paznici. „Dacă le arunci hainele de pe garduri ai scandal cu ei”, a continuat celălalt, în încercarea de a se scuza faţă de situaţia creată.

Nu ştiu dacă lucrurile vor reveni vreodată la normal în acea zonă neplăcută a oraşului, însă cert este că acel cartier nu pare să facă parte dintr-o ţară membră a Uniunii Europene şi mai ales dintr-un oraş care se vrea… Capitală Culturală Europeană.

[nggallery id=1178]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea