Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Gala Uniter 2018 de la Alba Iulia. Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: L-aș fi dorit dat unui actor mai tânăr decât mine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Rebengiuc a primit, luni seara, la Gala Uniter 2018 de la Alba Iulia, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru spectacolul ”Regele Moare”, în care a jucat rolul regelui Bérenger, actorul precizând că ar fi vrut ca distincția să fi fost acordată unui actor mai tânăr decât el.

”Un premiu pe care, vă spun, l-aș fi dorit dat unui actor mai tânăr decât mine. Sunt tânăr. Eu sunt vechi. Sunt, cum să vă spun, de 62 de ani pe scenă, este o viață de om. Am mai luat premii. Nu pot să vă spun că nu-mi place să iau premiu, dar ce pot să spun este că un premiu nu mă schimbă, adică nu înțeleg dintr-o dată că am devenit ceva ce nu mai există pe lumea asta”, a spus Victor Rebengiuc pe scenă, după ce i s-a acordat distincția.

De asemenea, actorul a precizat că un premiu reprezintă ”consemnarea unei trepte pe care ai urcat-o”.

”Un premiu reprezintă consemnarea unei trepte pe care ai urcat-o și cu asta e cam gata pentru că te uiți că mai sunt foarte, foarte multe trepte de urcat și nu știi niciodată dacă ai timp să le urci pe toate, până în vârf, așa că să ne păstrăm modestia și să vă mulțumesc din suflet pentru premiul pe care mi l-ați dat în seara aceasta”, a mai spus Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc a primit, luni seara, la Gala Uniter 2018 de la Alba Iulia, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru spectacolul ”Regele Moare”, de Eugen Ionescu, în regia lui Andrei Grosu și Andrea Grosu.

Gala Premiilor Uniter se organizează în acest an la Alba Iulia, orașul în care acum 100 de ani s-a votat unirea Transilvaniei cu România. Într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, echipele tehnice au ridicat un teatru pentru o zi.

Până la ora transmiterii acestei știri s-au acordat mai multe premii, între care Mariana Mihuț a primit premiul pentru actriță în rol principal, Zsolt Bogdan pentru actor în rol secundar, Codrin Boldea pentru debut, Ada Lupu pentru actriță în rol secundar, Steven van Groningen – premiul MECENA, Anton Tauf, premiul pentru întreaga activitate – actor, Ileana Stana-Ionescu, pentru întreaga activitate – actriță, Alexandru Dabija, pentru întreaga activitate – regizor, Doru Păcurar, întreaga activitate – scenograf și Sorina Bălănescu – întreaga activitate – critică și istorie și  Horațiu Mălăele, premiul de excelență.

Gala Premiilor Uniter este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, inițiat și coordonat de Ion Caramitru.

Gala Premiilor Uniter se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat.

Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

[nggallery id=5570]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea