Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Rustoiu, la Muzeul Național al Unirii și Ioana Bogățan, la Teatrul din Alba Iulia, au întâietate pentru un nou mandat de director. Concurs la Biblioteca ”Lucian Blaga”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rustoiu cu sarpeTrei mandate de directori de instituții de cultură, subordonate Consiliului Județean Alba, Muzeul Național al Unirii (Gabriel Rustoiu), Teatrul de Păpuși ”Prichindel” (Ioana Bogățan) și Biblioteca ”Lucian Blaga” (Mioara Pop), ajung la final. Întrucât notele obținute de Ioana Bogățan și Gabriel Rustoiu, în urma evaluării activității, sunt cel puțin 9, aceștia au dreptul de a prezenta singuri, fără contracandidat, un proiect de management pentru un nou mandat. Mioara Pop a obținut 8,90, iar astfel pentru Biblioteca ”Lucian Blaga” Alba se organizează concurs de proiecte pentru postul de director.

Cei trei candidați au prezentat un raport al activității în perioada 2012 – 2016, fiind evaluați de o comisie formată din Ioan Bodea, director executiv Consiliul Județean Alba, Matei Drâmbărean, director, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național Alba și Ana Maria Grigoruț, bibliotecar – cercetător la Biblioteca Batthyaneum Alba Iulia.

Ioana Bogatan01Evaluarea managementului pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Bibliotecii ”Lucian Blaga” și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a avut loc, în perioada 5 – 20 septembrie 2016.

Potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi suspus spre aprobare în ședința de joi a Consiliului Județean Alba, Ioana Bogățan a avut media 9,75, Gabriel Rustoiu – 9,50, iar Mioara Pop – 8,90. Astfel potrivit Ordonanței de Urgență 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, primii doi, datorită mediilor obținute, au dreptul să prezinte fără contracandidat un nou proiect de management în fața unei comisii de concurs.

În cazul Ioanei Bogățan, comisia de concurs va fi formată din:

Ioan BODEA – director executiv, Direcția gestionarea patrimoniului Consiliul Județean Alba, în calitate de reprezentant al autorității;

Mihaela SOLOCEANU – director Teatrul de Copii „Arlechino” Brașov, în calitate de specialist;

Gavril CADARIU – director, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” din Târgu-Mureş, în calitate de specialist;

Mioara PopÎn cazul lui Gabriel Rustoiu comisia nu a fost încă stabilită.

Dacă proiectele lor vor ”trece” de comisii, aceștia vor câștiga un nou mandat de director.

În cazul Bibliotecii ”Lucian Blaga” se va organiza concurs de proiecte de management la care pot participa toți cei care îndeplinesc condițiile de depunere a dosarelor.

Potrivit declarației de avere, Ioana Bogățan a câștigat în 2015 de la instituția pe care o conduce  37.874 de lei (adică 3.156 de lei/lunar), Gabriel Rustoiu a câștigat 54.087 de lei (4.507 de lei/lunar), iar Mioara Pop a fost plătită cu 32.290 (adică 2.690 de lei/lunar).

Click AICI pentru a vedea rezultatele finale ale evaluării managementului Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba şi Teatrului de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia și activitatea celor trei directori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea