// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Gabriel Rustoiu, la Muzeul Național al Unirii și Ioana Bogățan, la Teatrul din Alba Iulia, au întâietate pentru un nou mandat de director. Concurs la Biblioteca ”Lucian Blaga”

Rustoiu cu sarpeTrei mandate de directori de instituții de cultură, subordonate Consiliului Județean Alba, Muzeul Național al Unirii (Gabriel Rustoiu), Teatrul de Păpuși ”Prichindel” (Ioana Bogățan) și Biblioteca ”Lucian Blaga” (Mioara Pop), ajung la final. Întrucât notele obținute de Ioana Bogățan și Gabriel Rustoiu, în urma evaluării activității, sunt cel puțin 9, aceștia au dreptul de a prezenta singuri, fără contracandidat, un proiect de management pentru un nou mandat. Mioara Pop a obținut 8,90, iar astfel pentru Biblioteca ”Lucian Blaga” Alba se organizează concurs de proiecte pentru postul de director.

Cei trei candidați au prezentat un raport al activității în perioada 2012 – 2016, fiind evaluați de o comisie formată din Ioan Bodea, director executiv Consiliul Județean Alba, Matei Drâmbărean, director, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național Alba și Ana Maria Grigoruț, bibliotecar – cercetător la Biblioteca Batthyaneum Alba Iulia.

Ioana Bogatan01Evaluarea managementului pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Bibliotecii ”Lucian Blaga” și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a avut loc, în perioada 5 – 20 septembrie 2016.

Potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi suspus spre aprobare în ședința de joi a Consiliului Județean Alba, Ioana Bogățan a avut media 9,75, Gabriel Rustoiu – 9,50, iar Mioara Pop – 8,90. Astfel potrivit Ordonanței de Urgență 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, primii doi, datorită mediilor obținute, au dreptul să prezinte fără contracandidat un nou proiect de management în fața unei comisii de concurs.

În cazul Ioanei Bogățan, comisia de concurs va fi formată din:

Ioan BODEA – director executiv, Direcția gestionarea patrimoniului Consiliul Județean Alba, în calitate de reprezentant al autorității;

Mihaela SOLOCEANU – director Teatrul de Copii „Arlechino” Brașov, în calitate de specialist;

Gavril CADARIU – director, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” din Târgu-Mureş, în calitate de specialist;

Mioara PopÎn cazul lui Gabriel Rustoiu comisia nu a fost încă stabilită.

Dacă proiectele lor vor ”trece” de comisii, aceștia vor câștiga un nou mandat de director.

În cazul Bibliotecii ”Lucian Blaga” se va organiza concurs de proiecte de management la care pot participa toți cei care îndeplinesc condițiile de depunere a dosarelor.

Potrivit declarației de avere, Ioana Bogățan a câștigat în 2015 de la instituția pe care o conduce  37.874 de lei (adică 3.156 de lei/lunar), Gabriel Rustoiu a câștigat 54.087 de lei (4.507 de lei/lunar), iar Mioara Pop a fost plătită cu 32.290 (adică 2.690 de lei/lunar).

Click AICI pentru a vedea rezultatele finale ale evaluării managementului Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba şi Teatrului de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia și activitatea celor trei directori.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Răspunsuri la Gabriel Rustoiu, la Muzeul Național al Unirii și Ioana Bogățan, la Teatrul din Alba Iulia, au întâietate pentru un nou mandat de director. Concurs la Biblioteca ”Lucian Blaga”

 1. 1 26.10.2016 la 18:15

  Aceleasi SLUGI pedeliste sunt reconfirmate pe posturi again and again and again…

 2. madrigal 28.10.2016 la 9:02

  yoana…am sa te caut peste 1,6 ani in biroul de la noua cladire de teatru promisa de alde Roman si ai lui….cum sa le spui?

 3. mis 30.10.2016 la 19:35

  Uitându-mă la REALIZARI, cel puțin în cazul managerului muzeului albaiulian, constat că s-a făcut la muzeu aproximativ câte un proiect la două zile. Și, în același timp, multe altele.
  E … uluitor. Totul îmi reamintește de perioada dinainte de 1989 când planurile anuale ori cincinale erau depășite, cu mult peste sută la sută, realizările fiind foarte multe pe hârtie.
  Ce mai pot spune decât: „la cât mai multe succesuri!”.
  Și … o propunere de bun-simț: dacă tot au realizări atât de mari și constante, eu zic, să-i numim manageri pe viață.