Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa: Există oameni de afaceri în zona Munților Apuseni cărora nu le convine demararea investiției la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba Iulia, consilierul local Gabriel Pleșa a abordat cel mai fierbinte subiect al acestor zile – “afacerea Roșia Montană”. Liberalul s-a declarat un susținător al acestei investiții, și în calitate de om de afaceri dar și ca lider politic, pentru că, consideră politicianul, ar reprezenta un boom economic pentru județul Alba.

Acesta a relatat vizita pe care a făcut-o sâmbătă la Roșia, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu, deputatul Călin Potor și mai mulți primari liberali din zona Apusenilor, ocazie cu care au purtat discuții cu localnicii, dar și cu cei 33 de mineri blocați în subteran.

Gabriel Pleșa: „Am făcut o vizită de informare, la invitația Sindicatului Viitorul Mineritului din Roșia Montană. În galerie am coborât împreună cu senatorul Teodor Atanasiu și deputatul Călin Potor. Am discutat despre proiectul de lege trimis în Parlament și despre necesitatea începerii proiectului minier.

Am fost impresionat de felul în care ne-au primit și s-au purtat cu noi și sutele de protestatari de la suprafață dar și cei 33 de mineri blocați în subteran. Au fost foarte deschiși, civilizați și politicoși, chiar dacă se aflau de mai mute zile într-o galerie minieră, la o temperatură de 6-7 grade Celsius, cu o umiditate foarte ridicată, cu oxigen puțin și dormind pe bucăți de polistiren.

Legat de protestele împotriva demarării exploatării, care au strâns duminică zeci de mii de oameni în întreaga țară, inclusiv la Alba Iulia și la Câmpeni, liberalul a făcut mai multe comentarii. Referindu-ne la protestari în general, Pleșa consideră că aceștia nu sunt suficient informați, că nu cunosc situația de la fața locului, respectiv de la Roșia Montană, fiind manipulați.

Despre manifestanții adunați ieri la Alba Iulia, consilierul local a spus că nu păreau să știe prea bine pentru ce au ieșit în stradă, fiind vorba în special de tineri care au fost chemați prin  intermediul rețelei de socializare facebook.

Gabriel Pleșa:Nu am văzut unul care să pară că știe ce se întâmplă la Roșia Montană. Apreciez activismul lor, însă mi-ar plăcea să o facă mai în cunoștință de cauză”.

 

În ceea ce privește cel mai mare miting de protest anti RMGC care a avut loc vreodată în județul Alba, respectiv manifestațiile de ieri de la Câmpeni, liderul PNL Alba a sugerat faptul că, în spatele organizării protestului ar sta pe lângă ONG-urile finanțate din strainătate, oameni de afaceri locali, care se tem că o viitoare concurență pe piața muncii, odată cu demararea investiției, i-ar obliga să crească salariile angajațiilor.

Gabriel Pleșa:Există oameni de afaceri din zona Munților Apuseni cărora nu leface bine acest proiect. Este vorba despre crearea unei concurențe pe piața locală de muncă, care i-ar obliga pe aceștia să majoreze salariile angajațiilor pentru a-i putea păstra.”

Liberalul a mai spus că apreciază faptul că s-a luat decizia unei dezbateri parlamentare normale pe acest proiect de lege și nu în regim de urgență cum se stabilise inițial, iar în perioada care urmează toate informațiile legate de această investiție vor fi puse pe masă și dezbătute, în vederea alegerii celei mai bune soluții pentru interesul țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea