Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa, despre viitorul sens unic pe strada Mărășești din Alba Iulia: „Ceva trebuie să se facă pentru că este un infern”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel Pleșa, despre viitorul sens unic pe strada Mărășești din Alba Iulia: „Ceva trebuie să se facă pentru că este un infern”

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, aflat la o emisiune la Radio Unirea FM, a „atacat” subiectul controversat în rândul albaiulienilor, mai exact instituirea sensului unic pe strada Mărășești.

„Eu am zis în felul următor, în primă fază vom face o simulare cu sensuri unice pe perioada derulării lucrărilor de săpătură și ridicare stâlpi de iluminat public inteligent, cele ce se desfășoară aproape în tot orașul.

Dacă acum, pe două sensuri, aș da drumul la acele lucrări, i-am oprit și le-am spus să treacă de zona Mărășești, s-au dus direct pe Gheorghe Doja, va fi o nebunie pentru că traficul este infernal.

Singura variantă în a reduce traficul pe Mărășești, care, din păcate, a rămas singura trecere la nivel cu cale ferată, într-un municipiu de 65.000 de locuitori, aici categoric a fost o lipsă de viziune a celor dinaintea mea.

Eu nu aș fi dat autorizație de construcție pe culoarul 4 european feroviar, fără condiția de a face un pasaj acolo, cum s-a făcut la Sântimbru, pentru că ei au închis pe Olteniei și în altă parte alte două treceri la nivel cu calea ferată și a rămas una singură.

De aceea este infernul pe care îl trăiesc cei de pe Mărășești. Singura variantă în aceste condiții este să fac sens unic pe Mărășești, pentru a înjumătăți traficul, dar ca să fac sens unic pe Mărășești trebuie să am și alternativa.

Una dintre propunerile mele a fost Gheorghe Doja, bineînțeles folosind și acea porțiune de 80 de metri de-a lungul căii ferate.

Stau acum să mă gândesc și mai am o soluție pe care o voi discuta cu cei de la Comisia de Mobilitate Urbană și cu cei de la Poliția Rutieră prin care să fac București sens unic, să nu se mai poată vira la stânga, ci să se vină la trecerea de cale ferată și să fac intrarea pe Mărășești cu sens unic, în așa fel încât coada la care se stă la barieră să se mute dincolo.

Deci e o problemă, în studiu încă, dar ceva trebuie să se facă pentru că este un infern pentru cei de pe Mărășești și trebuie să fac ceva pentru acești oameni.

Ce voi face pe Gheorghe Doja, indiferent că va rămâne sens unic sau în două sensuri este disciplinarea parcărilor, ceea ce vom face și pe București, adică de acum înainte vom merge și vom reglementa, pe o parte vom face staționarea interzisă și doar pe o singură parte se va putea parca.

Nu se mai poate să mergem șerpuit printre mașini, pe stânga și pe dreapta pentru că acesta e traficul în municipiu, nu avem cum altcumva reglementa.

Și lumea care are garaje și curți trebuie să își bage mașinile acolo, iar ceilalți doar pe o singură parte a străzii.

Lucrul acesta sigur se va face. Încă nu pot să vă dau varianta finală, pot să vă spun că Mărășeștiul trebuie să fie sens unic. Vom vedea alternativa de trafic”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea