Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa: „Am promisiunea fermă că azi și mâine cei de la CMID Galda vor lua 150 de tone de pe raza Municipiului Alba Iulia”

Publicat

în

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a discutat referitor la problema deșeurilor din oraș și a explicat programul temporar de colectare al deșeurilor menajere, dar și problema punctelor colective, unde societăți comerciale sau firme aruncă deșeurile aglomerându-le.

„Despre situația gunoiului, am promisiunea fermă că azi și mâine cei de la CMID Galda vor lua 150 de tone de pe raza Municipiului Alba Iulia de la operatorul care colectează, de salubritate, sâmbătă fiind o zi mai scurtă, 120, iar luni, 150.

Urmează ca luni după-masa să ne auzim. Dacă situația reintră în normal vom vedea cum procedăm din punct de vedere al cantității, dacă nu vom continua cu acest program de livrare către ei, de 150 de tone.

Electrica Furnizare Discount

Am început cu societatea de salubritate să strângem toate rampele neconforme și probabil cetățenii au văzut în diverse locuri ale municipiului buldoexcavator și mașini 8×4. Vreau să le terminăm pe toate, indiferent de felul deșeului, să fie ridicate de pe domeniul public.

Am înăsprit controalele la punctele colective de colectare a gunoaielor, cu Poliția Locală pentru a vedea poluatorii care duc acolo gunoiul și nu ar trebui să îl ducă, de exemplu firme, societăți comerciale, care au contract propriu și care din păcate umple acele eurocontainere din punctele de colectare a gunoaielor din zona de locuințe colective.

Deci, toate aceste măsuri sper să ducă până la sfârșitul săptămânii la deblocarea completă a situației. Este cald, este caniculă, orice zi în care deșeurile menajere stau produc neplăceri și disconfort.

În unele zone va trebui să suplimentăm eurocontainerele și fac un apel și la cetățeni și la populație să supravegheze și dânșii, în măsura în care pot, cine și cum aruncă în aceste puncte de colectare.

Din păcate, sunt oameni sau sunt societăți care profită de acest lucru și vom da amenzi, noi astăzi ne-am dus și în zona de construcții de case, am trimis echipaje de Poliție Locală, avem 3 sau 4 pe care i-am amendat, tocmai datorită faptului că organizarea șantierului și nu e vorba doar de șantierele de anvelopare de blocuri, ci și de altele, la sesizarea cetățenilor, felul în care s-a organizat șantierul sau locul de muncă este plin de deșeuri.

Le-am dat termen să rezolve problema și am dat amenzi, pentru că toate aceste deșeuri, te poți trezi în faptul serii că ajung într-un punct de colectare a unei asociații de prorpieteri, iar dimineața sunt pline și se aruncă din nou pe jos.

Deci, va trebui ca toate aceste lucruri să începem să le controlăm mai bine. Mai avem o rampă destul de mare în zona Lumea Nouă, după talcioc, când terminăm cu rampele neconforme din oraș, vom intra și acolo să terminăm și cu această rampă care are câteva zeci de tone”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ de COD GALBEN de descărcări electrice și averse în județul ALBA. Ce zone sunt vizate

Publicat

în

ALERTĂ de COD GALBEN de descărcări electrice și averse în județul ALBA. Ce zone sunt vizate

În zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Șona, Mihalț, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Cergău, Roșia de Secaș, Hopârta, Rădești, Ohaba, Cenade;
Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Band, Adămuș, Pănet, Mica, Gănești, Sânpaul, Chețani, Sânger, Ogra, Cuci, Iclănzel, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Papiu Ilarian;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse care vor depăși local 20…25 l/mp

Valabil de la : 17-09-2021 ora 20:40 până la : 17-09-2021 ora 21:45

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| În primăvara anului viitor vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș!

Publicat

în

VIDEO| În primăvara anului viitor vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș!

Există șanse reale ca în cursul primăverii anului viitor, Complexul Balnear de la Ocna Mureș să își deschidă porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

„Suntem la partea de finisaje, după cum vedeți, după promisiunile constructorului, până la finalul anului va fi dată în funcționare.

Electrica Furnizare Discount

Ce e nou, este cel de-al doilea proiect de care am discutat dățile trecute, este vorba despre complexul sportiv, făcut prin CNI, Compania Națională de Investiții, demarat, se lucrează cu toate forțele acolo. Să sperăm că și acel proiect, până anul viitor, o să fie terminat”, a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Referitor la probele de presiune ale bazinelor, primarul Silviu Vințeler a declarat faptul că „funcționează bine, deci probele au rezistat, suntem la partea de gresie, faianță, suntem la partea de tot ce înseamnă amenajare – design, deci la finisaje.

Există sanșe mari ca noul complex balnear să fie finalizat în cursul acestui an, primarul explicând faptul că „constructorul spune că în octombrie-noiembrie, eu sunt mulțumit dacă termină până în decembrie și noi să funcționăm cu aceste băi undeva în luna martie”.

„Ei au termen de un an și opt luni, din discuțiile cu constructorul au spus că termină mai repede, să sperăm că în vara anului viitor va fi totul amenajat și aranjat”, a explicat primarul orașului Ocna Mureș, referitor la situația lucrărilor din afara Complexului Balnear.

„Avem cereri pe Ordonanța 15, pentru modificarea contractelor cu prețul de creștere al materialelor, dar la această bază de tratament, restul de executat este foarte puțin și nu ne afectează oarecum în așa mare măsură”, a mai adăugat primarul.

Investiția presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară, cu piscină de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.

Astfel, staţiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi divertisment.

Baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.

Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.

Baza de tratament și agrement va fi amenajată pe un teren ce are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați.

În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.

Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Toți șoferii din România sunt afectați: Colaps în sistemul de asigurări auto. Prețul RCA un nou CARITAS în 2021

Publicat

în

Toți șoferii din România sunt afectați: Colaps în sistemul de asigurări auto. Prețul RCA un nou CARITAS în 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și constatarea stării de insolvență a acesteia. Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA.

ASF a respins de asenemea planul de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare pentru compania care va intra, astfel, în faliment.

Electrica Furnizare Discount

ASF spune că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim, precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile, dată fiind și inexistența vărsământului la capitalul social. Astfel, a rezultat că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare „sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”, se arată într-un comunicat al ASF.

Consiliul Autorității a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

În iunie, City Insurance a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuie să vină cu un plan de finanţare și redresare. În plus, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societății.

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Compania oferă polițe RCA cu prețuri mici, sub cele ale concurenței, iar veniturile raportat la daune crează probleme, care se văd în despăgubirile lente și în problemele legate de soluționarea dosarelor de daună.

„Situația actuală este mai gravă decât în cazul Astra sau a celorlalte două firme care au dat faliment, pentru că vorbim despre 75% din piață. Numai City Insurance are 3 milioane de polițe de asigurare RCA și alte 2 milioane sunt la Euroins. Este nevoie în prezent de peste 500 de milioane de euro doar pentru a acoperi polițele de la City Insurance. Vedem că nimeni nu comunică, din partea statului, ce se va întâmpla în continuare, inclusiv cu problemele pe care noi le-am semnalat și la Euroins”, a declarat, pentru Jurnalul, președinte COTAR, Vasile Ștefănescu,. Acesta a mai spus că în circa 6-8 luni urmează și falimentul Euroins.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare