Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa: „Am promisiunea fermă că azi și mâine cei de la CMID Galda vor lua 150 de tone de pe raza Municipiului Alba Iulia”

Publicat

în

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a discutat referitor la problema deșeurilor din oraș și a explicat programul temporar de colectare al deșeurilor menajere, dar și problema punctelor colective, unde societăți comerciale sau firme aruncă deșeurile aglomerându-le.

„Despre situația gunoiului, am promisiunea fermă că azi și mâine cei de la CMID Galda vor lua 150 de tone de pe raza Municipiului Alba Iulia de la operatorul care colectează, de salubritate, sâmbătă fiind o zi mai scurtă, 120, iar luni, 150.

Urmează ca luni după-masa să ne auzim. Dacă situația reintră în normal vom vedea cum procedăm din punct de vedere al cantității, dacă nu vom continua cu acest program de livrare către ei, de 150 de tone.

Am început cu societatea de salubritate să strângem toate rampele neconforme și probabil cetățenii au văzut în diverse locuri ale municipiului buldoexcavator și mașini 8×4. Vreau să le terminăm pe toate, indiferent de felul deșeului, să fie ridicate de pe domeniul public.

Am înăsprit controalele la punctele colective de colectare a gunoaielor, cu Poliția Locală pentru a vedea poluatorii care duc acolo gunoiul și nu ar trebui să îl ducă, de exemplu firme, societăți comerciale, care au contract propriu și care din păcate umple acele eurocontainere din punctele de colectare a gunoaielor din zona de locuințe colective.

Deci, toate aceste măsuri sper să ducă până la sfârșitul săptămânii la deblocarea completă a situației. Este cald, este caniculă, orice zi în care deșeurile menajere stau produc neplăceri și disconfort.

În unele zone va trebui să suplimentăm eurocontainerele și fac un apel și la cetățeni și la populație să supravegheze și dânșii, în măsura în care pot, cine și cum aruncă în aceste puncte de colectare.

Din păcate, sunt oameni sau sunt societăți care profită de acest lucru și vom da amenzi, noi astăzi ne-am dus și în zona de construcții de case, am trimis echipaje de Poliție Locală, avem 3 sau 4 pe care i-am amendat, tocmai datorită faptului că organizarea șantierului și nu e vorba doar de șantierele de anvelopare de blocuri, ci și de altele, la sesizarea cetățenilor, felul în care s-a organizat șantierul sau locul de muncă este plin de deșeuri.

Le-am dat termen să rezolve problema și am dat amenzi, pentru că toate aceste deșeuri, te poți trezi în faptul serii că ajung într-un punct de colectare a unei asociații de prorpieteri, iar dimineața sunt pline și se aruncă din nou pe jos.

Deci, va trebui ca toate aceste lucruri să începem să le controlăm mai bine. Mai avem o rampă destul de mare în zona Lumea Nouă, după talcioc, când terminăm cu rampele neconforme din oraș, vom intra și acolo să terminăm și cu această rampă care are câteva zeci de tone”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Publicat

în

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Anul acesta, cursurile vor începe în data de 13 septembrie 2021, arată un document emis de către Ministerul Educației.

Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Structura anului școlar 2021- 2022

”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Publicitate

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022- 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor”, se arată în comunicatul transmis de edu.ro.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Publicat

în

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Guvernul german lucrează la un proiect prin care persoanele vulnerabile să primească o a treia doză de vaccin, relatează presa germană. Persoanele vulnerabile vaccinate cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson ar putea primi o doză de rapel cu Pfizer sau Moderna.

Începând din septembrie, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să ofere o a treia doză persoanelor în vârstă şi persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, potrivit publicaţiei Bild am Sonntag, care citează un document din cadrul discuţiilor.

Celor deja vaccinaţi complet cu unul dintre vaccinurile cu vector viral (Oxford / AstraZeneca sau Johnson & Johnson) ar trebui să li se administreze un vaccin ARNm ca rapel, conform proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Pfizer și Moderna vor face mai MULȚI bani de pe urma vaccinurilor anti-COVID. Au majorat tariful perceput Uniunii Europene

Până acum, 62% dintre adulţii germani au fost vacicnaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 52% sunt complet vaccinaţi, relatează Politico.

În mod separat, pe măsură ce călătoriile se intesifică în perioada concediilor, guvernul a declarat că va începe controalele la frontierele terestre.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să ofere dovada unui test negativ, o cerinţă care anterior a fost aplicată doar în aeroporturi.

O decizie similară a fost anunțată, săptămâna trecută în Israel, conform Reuters. Aici, o a treia doză de vaccin Pfizer va fi administrată persoanelor peste 60 de ani.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Locotenentul-colonel, Ovidiu Costea, la comanda ISU Alba. A fost numit Inspector Șef

Publicat

în

Începand cu data de 01.08.2021, domnul Locotenent colonel Ovidiu Nicolae Costea a fost numit, prin ordin al Inspectorului General, în functia de Inspector Sef al ISU Alba ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în luna Iunie, a.c.

Pe parcursul celor peste 20 ani de cariera militară in arma pompierilor, ofiterul a indeplinit atribuțiile mai multor functii de execuție si comandă in ISU Alba, ISU Hunedoara dar si în cadrul IGSU.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 15.11.2020 – 31.07.2021, ofițerul a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector Șef al ISU Alba.

Ofiterul are 40 ani, este casatorit si are un copil.

„Cu această ocazie, domnule inspector șef, colegii vă transmit mult succes în toate activitățile și misiunile specifice și să dați dovadă de aceeași implicare, profesionalism și devotament!”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare