Ziarul Unirea

Funcționar din Prefectura Alba cercetat pentru conflict de interese

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

*Nelu Fleșer spune că scandalul în care este implicat vine de la un concurs pentru postul de șef serviciu

Șeful Serviciului Dezvoltare Economică din cadrul Prefecturii Alba, Nelu Fleșer, a intrat în vizorul Agenției Naționale pentru Integritate după ce s-a descoperit că a omis să precizeze în declarația de avere că este acționar la o firmă privată. De asemenea, acesta este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru fals în declarații.

ELIT

*La solicitarea unui jurnalist de investigații, Prefectura Alba confirmă existența unei anchete

Faptul că angajatul prefecturii se află ”sub lupa” anchetatorilor a fost confirmat, printr-o adresă oficială semnată de prefectul Flaviu Cozuc, ca răspuns la solicitarea depusă de jurnalistul de investigații Iosif Gligor, în care se precizează:

”În urma cererii dumneavoastră înregistrată cu nr. 26347 din data de 26 noiembrie 2012, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicitaţi să vă comunicăm dacă am «iniţiat o anchetă administrativă şi măsurile pe care le-am luat, împotriva domnului Fleşer Nelu, pentru că în declaraţia de avere şi de interese, nu a menţionat faptul că este acţionar la firma SC ELECTROCONSTRUCȚA ELCO ALBA IULIA S.A. unde deţine 232 de acţiuni, firma care a obţinut în fiecare an venituri substanţiale», vă comunicăm următoarele:

Din informaţiile pe care le deţinem, în momentul de faţă pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate se află lucrarea nr. 52182/S/II/16 noiembrie 2012 care are ca obiect evaluarea conflictului de interese privind pe funcţionarul public Fleşer Nelu, iar pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia se află dosarul penal nr. 4016/P/2012 în care se efectuează acte de cercetare penală faţă de numitul Fleşer Nelu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art 28 din Legea nr, 176/2010. (…) Agenţia Naţională de Integritate va comunica raportul de evaluare, pentru funcţionarii publici – comisiei de disciplină, prin care propune autorităţii prevăzute de lege aplicarea unei sancţiuni, potrivit legii. Până în prezent nu avem cunoştinţă de faptul sesizării comisiei de disciplină. În funcţie de soluţiile şi propunerile celor două instituţii, care vor fi comunicate instituţiei noastre, vă vom informa cu celeritate”.

*Nelu Fleșer spune că scandalul în care este implicat vine de la un concurs pentru postul de șef serviciu

Contactat de ziarulunirea.ro pentru a-și expune punctul de vedere, Nelu Fleșer a explicat că este vorba despre niște acțiuni ce fac parte din ”Cuponiada” anilor ’90, cu o valoare totală de 39 de lei și că singura dată când a încasat dividende a fost în anul 1996. De atunci nu a ridicat niciun leu iar suma totalăcare ar trebui să-i revină după toți acești ani ar fi undeva în jurul valorii de 32 de lei. De asemenea, funcționarul a precizat că în declarația de avere trebuie menționate astfel de venituri numai dacă depășesc suma de 5.000 de lei.

Acesta a confirmat că există o anchetă ce vizează omisiunea din declarația sa de avere însă a declarat că verificările se fac în urma sesizărilor depuse tocmai de jurnalistul Iosif Gligor:

Am participat la concursul pentru funcția de șef de serviciu împreună cu soția domnului Gligor. Eu am câștigat acest concurs și imediat au început presiunile asupra mea pentru a renunța la acest post. Concursul chiar a fost anulat și am contestat această decizie în instanță. Agenția Națională a Funcționarilor Publici a revenit asupra deciziei și în urmă cu 3 zile am fost numit șef al serviciului respectiv”, a spus Fleșer subliniind faptul că în urma verificărilor se va dovedi că sesizările sunt nefondate.

*Jurnalistul Iosif Gligor susține că nu a făcut nicio sesizare

Iosif Gligor spune că nu a făcut nicio sesizare iar investigația sa jurnalistică nu are legătură cu acel concurs desfășurat cu mai mult timp în urmă:

Important este că Nelu Fleșer recunoaște că a comis o ilegalitate și nu și-a trecut toate veniturile în declarația de avere. Restul e cancan”.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Flaviu Serdiuc, noul președinte al filialei Cugir a USR

Ca urmare a fuziunii dintre USR și PLUS, la Cugir a avut loc recent, Adunarea general de alegeri în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

alinuta 21 decembrie 2012 at 16:34

d nule iosf gligor ce coincidenta …soti d voastra a pierdut acel concurs sau nu …cancan sau nu coincidenta sigur

Onest 21 decembrie 2012 at 20:32

Ce are sula cu prefectura? Pai daca Nelu Fleser este cercetat penal pentru tampeniile pe care le-a facut,ce legatura are asta cu presa? Intrebati-l :
1.De ce Universitatea 1 Decembrie a refuzat sa mai colaboreze cu el, de inteligent ce e?
2.Daca este adevarat ca ia spaga impreuna cu nevasta ,de la oamenii necajiti,pentru a ,,rezolva,, taxa de poluare ?
3.Daca este adevarat ca a fost schimbat din functie din cauza incopetentei ?

CETATEAN DIN ALBA. 21 decembrie 2012 at 16:56

Dle. Fleser , sa fim seriosi chiar daca sotia ziaristului a avut intentia de a ocupa un post la o institutie , nici nu conteaza la care , sa spunem , iar dumneata , care esti platit din bani publici ai „uitat” sa declari anumite venituri si pe unde mai ai actiuni ?
Inseamna ca sigur ai vrut sa ascunzi ceva , asa ca , cit de curind o sa dai socoteala , fara a mai invoca minciuni de bugetar nenorocit platit din banii contribuabilului .

ALT CETATEAN DIN ALBA 21 decembrie 2012 at 18:42

STIMATE D-LE CETATEAN DIN ALBA.
PERSONAL AM ONOAREA DE A-L CUNOASTE PL DL. FLESER. POT SA AFIRM CU TOATA CONVIGEREA CA ESTE UN OM CINSTIT SI ONEST, CARE NU SI-AR ASCUNDE VENITURILE „FABULOASE” DE 32 LEI DUPA CUM SCRIE IN ARTICOL. SUNT CONVINS CA A FOST O EROARE SI SE VA VEDEA ACEST LUCRU LA FINALUL ANCHETELOR.

Mos Craciun 21 decembrie 2012 at 20:35

Alinuta=ALT CETATEAN DIN ALBA=Nelu Fleșer !

Lucu 22 decembrie 2012 at 13:52

De Craciun, fiti mai buni !

COADA 24 decembrie 2012 at 10:11

Uneori dracul bzatrin are coada la cap si minte putina. Nu isi baga coada fara interes, nicaieri.

Comentariile sunt oprite