Rămâi conectat

Politică Administrație

Funcționar din Prefectura Alba cercetat pentru conflict de interese

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Nelu Fleșer spune că scandalul în care este implicat vine de la un concurs pentru postul de șef serviciu

Șeful Serviciului Dezvoltare Economică din cadrul Prefecturii Alba, Nelu Fleșer, a intrat în vizorul Agenției Naționale pentru Integritate după ce s-a descoperit că a omis să precizeze în declarația de avere că este acționar la o firmă privată. De asemenea, acesta este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru fals în declarații.

*La solicitarea unui jurnalist de investigații, Prefectura Alba confirmă existența unei anchete

Faptul că angajatul prefecturii se află ”sub lupa” anchetatorilor a fost confirmat, printr-o adresă oficială semnată de prefectul Flaviu Cozuc, ca răspuns la solicitarea depusă de jurnalistul de investigații Iosif Gligor, în care se precizează:

”În urma cererii dumneavoastră înregistrată cu nr. 26347 din data de 26 noiembrie 2012, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicitaţi să vă comunicăm dacă am «iniţiat o anchetă administrativă şi măsurile pe care le-am luat, împotriva domnului Fleşer Nelu, pentru că în declaraţia de avere şi de interese, nu a menţionat faptul că este acţionar la firma SC ELECTROCONSTRUCȚA ELCO ALBA IULIA S.A. unde deţine 232 de acţiuni, firma care a obţinut în fiecare an venituri substanţiale», vă comunicăm următoarele:

Din informaţiile pe care le deţinem, în momentul de faţă pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate se află lucrarea nr. 52182/S/II/16 noiembrie 2012 care are ca obiect evaluarea conflictului de interese privind pe funcţionarul public Fleşer Nelu, iar pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia se află dosarul penal nr. 4016/P/2012 în care se efectuează acte de cercetare penală faţă de numitul Fleşer Nelu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art 28 din Legea nr, 176/2010. (…) Agenţia Naţională de Integritate va comunica raportul de evaluare, pentru funcţionarii publici – comisiei de disciplină, prin care propune autorităţii prevăzute de lege aplicarea unei sancţiuni, potrivit legii. Până în prezent nu avem cunoştinţă de faptul sesizării comisiei de disciplină. În funcţie de soluţiile şi propunerile celor două instituţii, care vor fi comunicate instituţiei noastre, vă vom informa cu celeritate”.

*Nelu Fleșer spune că scandalul în care este implicat vine de la un concurs pentru postul de șef serviciu

Contactat de ziarulunirea.ro pentru a-și expune punctul de vedere, Nelu Fleșer a explicat că este vorba despre niște acțiuni ce fac parte din ”Cuponiada” anilor ’90, cu o valoare totală de 39 de lei și că singura dată când a încasat dividende a fost în anul 1996. De atunci nu a ridicat niciun leu iar suma totalăcare ar trebui să-i revină după toți acești ani ar fi undeva în jurul valorii de 32 de lei. De asemenea, funcționarul a precizat că în declarația de avere trebuie menționate astfel de venituri numai dacă depășesc suma de 5.000 de lei.

Acesta a confirmat că există o anchetă ce vizează omisiunea din declarația sa de avere însă a declarat că verificările se fac în urma sesizărilor depuse tocmai de jurnalistul Iosif Gligor:

Am participat la concursul pentru funcția de șef de serviciu împreună cu soția domnului Gligor. Eu am câștigat acest concurs și imediat au început presiunile asupra mea pentru a renunța la acest post. Concursul chiar a fost anulat și am contestat această decizie în instanță. Agenția Națională a Funcționarilor Publici a revenit asupra deciziei și în urmă cu 3 zile am fost numit șef al serviciului respectiv”, a spus Fleșer subliniind faptul că în urma verificărilor se va dovedi că sesizările sunt nefondate.

*Jurnalistul Iosif Gligor susține că nu a făcut nicio sesizare

Iosif Gligor spune că nu a făcut nicio sesizare iar investigația sa jurnalistică nu are legătură cu acel concurs desfășurat cu mai mult timp în urmă:

Important este că Nelu Fleșer recunoaște că a comis o ilegalitate și nu și-a trecut toate veniturile în declarația de avere. Restul e cancan”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea