Frăţia lichelelor – Colonelul de securitate Alexandru Pereş versus anticomunista Doina Cornea (comunicat)

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Am publicat acest material în presă locală în perioada alegerilor parlamentare. L-am auzit pe dl. senator Pereş afirmând că mişcările de protest din ultimele zile îi aduc aminte de mineriade(?!). Cât tupeu fesenist trebuie să ai să spui aşa ceva când ţi-ai făcut carieră şi ai crescut lângă asemenea … „oameni”?! Aşteptăm încă răspuns domnule senator. Dacă nu, voi repeta acest lucru până veţi răspunde sau veţi face ce trebuie şi aţi promis chiar public: că veţi face pasul înapoi! Şi pentru că vorbiţi de mineriade, în spiritul familiei dvs. speram că nu pregătiţi de fapt dvs o mineriadă ca să evacuaţi oamenii „din piaţă” sau alte anchete în beciurile poliţiei aşa cum aţi învăţat acasă.

La 20 de ani de la Revoluţia din 1989, când aveam 14 ani m-am bucurat şi eu că un copil că am scăpat de Ceauşescu. Am sperat atunci că vom scăpa de hidosul regim, în care învăţam la lumina lumânării, în care ne uitam la TV doar două ore pe zi ca să îl vedem pe Ceauşescu şi în care Securitatea împrăştia teroarea printre oameni. Am avut bucuria aceiei ziie şi pentru că oameni din familia mea şi dragi mie au avut de suferit în urma regimului bolsevico-securist. Speram că acei odioşi oameni care au îngrozit şi terorizat o ţară, ţinând-o în beznă şi în întuneric nu vor mai avea niciodată ceva de spus în ţara asta.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

M-am înşelat. Hidra securiştilor a pătruns până în cele mai înalte trepte ale societăţii. Şi mai exact până la al vârful statului român.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Da, oameni buni este vorba de fostul vicepreşedinte al Senatului României, Alexandru Pereş, al cărui tată a fost unul din cadrele de nădejde ale Securităţii. Niciodată, nu l-am auzit să-şi asume acest lucru în mod public. De ce oare? O să-mi asum eu acest demers chiar dacă ştiu că voi declanşa zoailele pedelisto-securiste din judeţul Alba, care încă mai folosesc minciună şi intoxicarea pentru compromiterea adversarilor.

Vreau să-l întreb pe Alexandru Pereş dacă ştie că în anul 1984, când tatăl său era Şeful Securităţii din Cluj, a instrumentat dosarul de urmărire informativă al Doinei Cornea şi transmitea şefilor ierarhici că „acţiunile de influenţare pozitivă asupra Doinei Cornea şi a fiului său s-au intensificat”? Vreau să-I mai întreb pe fostul număr trei în statul român dacă ştie legătura dintre colonelul Alexandru Pereş şi Silviu Dragomir, secretarul Adunării de la Alba lulia? Vreau să-I mai întreb cine a semnat din partea FSN nota nr. 15/14.06.1990 de solicitare a trenurilor speciale pentru participanţii la mineriadă şi care a fost rolul său în aceste evenimente?

Sunt doar câteva rânduri la care aştept răspuns. În caz că nu le voi primi sunt convins că oamenii trebuie să afle adevărul şi voi prezenta documente publice. Am întârziat acest moment întrucât era campanie electorală şi nu am vrut să se înţeleagă că este un atac politic. Vă asigur însă că fiecare dintre noi trebuie să dea socoteală, chiar şi al treilea om în statul roman.
Nu primim lecţii de morală de la nişte oameni care au rădăcini în cei mai mare rău al României. Nu primim lecţii de moraiitate de ia un batar ai mineriadei. Vremea voastră va trece! Până şi Ceauşescu a pierdut. Nu ne este frică de voi şi de metodele voastre securiste şi nici nu ne veţi putea închide gura vreodată. Indiferent că suntem în opoziţie sau la putere voi avea acelaşi comportament şi atitudine în legătură cu hoţii care strigă hoţii.

Florin ROMAN, vicepreşedinte PNL ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

40 Comentarii

instalatorul 19 ianuarie 2012 at 18:38

fratilor…..stie cineva ce-i cu bazinul olimpic?—-

vivendi? 20 ianuarie 2012 at 12:47

la bazinul olimpic s-a lucrat
nu s-au decontat lucrarile efectuate
sc tim sa cluj antrepenor
sc benoni loghin srl subantrprenor
finantator consiliul judetean alba

bizdu 19 ianuarie 2012 at 18:55

aveti dreptate.

Aurelian 19 ianuarie 2012 at 19:17

Caracterizarea PeNaLilor a facuto Eminescu acum aproape 150 de ani:

Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?
Nici visezi ca înainte-ti sta un stâlp de cafenele,
Ce îsi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fara suflet, fara cuget,
Cu privirea-mparosata si la falci umflat si buget,
Negru, cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri,
La tovarasii sai spune veninoasele-i nimicuri;
Toti pe buze-având virtute, iar în ei moneda calpa,
Chintesenta de mizerii de la crestet pâna-n talpa.
Si deasupra tuturora, oastea sa si-o recunoasca,
Îsi arunca pocitura bulbucatii ochi de broasca…
Dintr-acestia tara noastra îsi alege astazi solii!
Oameni vrednici ca sa saza în zidirea sfintei Golii,
În camesi cu mâneci lunge si pe capete scufie,
Ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patriotii! Virtuosii, ctitori de asezaminte,
Unde spumega desfrâul în miscari si în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, sed pe locuri
Si aplauda frenetic schime, cântece si jocuri…
Si apoi în sfatul tarii se adun sa se admire
Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
Sa ajung-a fi stapâna si pe tara si pe noi!
Tot ce-n tarile vecine e smintit si stârpitura,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natura,
Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
Încât fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
Bâlbâiti cu gura strâmba sunt stapânii astei natii!

caragiale 19 ianuarie 2012 at 19:33

băi Aurelian, de care liberal crezi tu că vorbea Eminescu în urmă cu 150 ani? ia explică-ne!

Aurelian 19 ianuarie 2012 at 19:51

Citeste cu atentie poezia si vei vedea cat de actuala este. De fapt primul comentariu nu mi la publicat inca administratorul!

espana 19 ianuarie 2012 at 20:21

aurelian nu are curajul sa se intoarca in romania unde il asteapta o pedeapsa binemeritata. Se ascunde in Spania ca un GAINAR si de acolo injura adversarii lui Hava. De ce? Pentru ca este omul lui Hava si poate la comanda lui a facut ce a facut?

Aurelian 19 ianuarie 2012 at 20:32

Daca pe Gainar il asteapta „vreo pedeapsa in Romania”, de ce nu ii dat in urmarire internationala, si sa i se ceara extradartea in Romania pentru ca sa i se aplice asa zisa pedeapsa ( de catre PeNaLi). Terminati cu prostiile, ca pe Simedru, fiul profesorului nebun din Vinerea, nu il mai baga in seama nici nevastasa!

espana 19 ianuarie 2012 at 20:49

ai muscat momeala, gainarule:)

florin 19 ianuarie 2012 at 19:33

Am citit articolul si este un articol de Rahat

instalatorul 19 ianuarie 2012 at 19:38

vorbesc astia de fonduri si nu mai stiu de ce vor sa faca, dar de bazin au uitat……..au uitat de lucrurile incepute si neterminate………nu avem un patinoar……nimic………nimic..

instalatorul 19 ianuarie 2012 at 20:01

bai….liniste..ce dracu……..cine stie ce-i cu bazinul olimpic.

yoyo 20 ianuarie 2012 at 14:10

ESTI TARE FRATE

gogu 19 ianuarie 2012 at 20:14

Ia uitati cine este tovarasul Alexandru (Sandor) Peres, cautati cu „gogu” dupa cuvintele Cornea Peres si ghici ghicitoarea mea ce iese:

de pe Wikipedia:
” În 1983 a fost destituită de la universitate și supusă unor anchete, interogatorii, bătăi, amenințări. Urmărirea ei politică a fost coordonată de colonelul de Securitate Alexandru Pereș, tatăl senatorului Alexandru Pereș (PDL).”

„Tatăl său, Alexandru Pereș (Peres Sándor), a fost șeful Securității județului Cluj în timpul regimului comunist, calitate în care a coordonat urmărirea politică a disidentei Doina Cornea.”

deci iata ca aschia nu sare departe de trunchi, pedelistii sunt securisti din tata in fiu si sunt in slujba securistului sef besescu.

alin 19 ianuarie 2012 at 20:20

Prefer sa votez cu Peres decat cu FOFAITUL din Cugir

ionas 19 ianuarie 2012 at 20:25

da ,dar nici primul om in stat nu e mai breaz,ba chiar o lichea!

instalatorul 19 ianuarie 2012 at 20:32

bai….liniste..ce dracu……..cine stie ce-i cu bazinul olimpic……..

Roman 20 ianuarie 2012 at 13:25

Omule! Ai facut o obsesie cu acest bazin olimpic. Ai grija ca asta duce la depresie si netratata la schizofrenie. Stai linistit, poate construieste Udrea un altul, pana la capat, intr-un catun din Apuseni.

Costel* 20 ianuarie 2012 at 13:38

La Mamaliganii Mogosului … acolo primarul PDL-ist este …

espana 19 ianuarie 2012 at 20:45

tortionarul Sandor Peres, care si-a romanizat numele ca sa sa ramana in securitate, face parte din categoria securistilor tortionari care s-au orientat bine in apele tulburi ale revolutiei si au devenit din aparatori ai comunismului criminal, profitori ai capitalismului salbatic.

Nulitatea de fiu a lui Sandor Peres a fost dirijita sa fie unde trebuie….si asta explica de ce este individul acesta fara nici o calitate intelectuala, a stat la caldurica in Parlament 20 de ani, cu consecinte nule pentru tara.

Alba Iulia mai este raiul unui alt fiu de tortionar, fiu al fostului sef al Securitatii Hunedoara, care ar fi trebuit sa dea macar niste explicatii pentru niste decese ciudate si suspecte ale unor cetateni critici la adresa lui Ceausescu si regimului comunist.Acum progenitura acestui securist este multimilionar dar si multi infractor in cardasie cu oamenii puterii.

HH 19 ianuarie 2012 at 22:13

DE ANI DE ZILE SE POATE CONSTATA CA PD+L ESTE O HAITA DE FOSTI SECURISTI, INDIVIZI SMECHERI CU MULTI BANI SI TUPEU, INCULTI. PERES, HAVA, BIAN, BADEA, DUMITREL, NEGRUT, ….. PLECATI DIN VIATA NOASTRA !
VREM OAMENI CIVILIZATI, SPALATI, INTELIGENTI- NU IMPOSTORI, SMECHERI, HOTI !

goarna 19 ianuarie 2012 at 22:53

Banuiti cine manevra portavocea FSN-ista aflata in masina care patrula prin oras si solicita albaiulienilor sa urce in trenul care ii astepta in gara si sa mearga la Bucuresti spre a face ordine in Piata Universitatii imopotriva golanilor laolalta cu minerii, in acel an fatidic care a bagat Romania intre tarile subdezvoltate ?
Ghici ghicitoarea mea !!!!!!!

Aurelian 19 ianuarie 2012 at 23:03

Ca de obicei Piticul Atomic se baga in treaba ca musca in fundul calului si nu spune nimic nou, atat doar aminteste ca tatal senatorului Peres a fost Comandantul Securitatii in Cluj si ca a urmarit-o informativ pe Doina Cornea. De fapt ar trebui sa spuna ca si bunicul lui a fost primar comunist si a nenorocit taranii inscriindui fortat in colectiv, iar pe cei care nu vroiau ii turna la Securitate. Si ar trebui sa mentioneze ca si tatal lui Eutanasu a fost Secretar de Partid(PCR), pe o sectie in UM Cugir, iar cum fabrica a fost militarizata, era asimilat functiei de ofiter de contrainformatii in Armata Romana, CU ATRIUBUTII DE POLITIE POLITICA!

Roman 20 ianuarie 2012 at 13:17

Imparate sustii, trag concluzia, ca toti politicienii au pana la urma o legatura, fie ea si subtire, cu fosta securitate. Dar Imperatore, stie toata lumea, cred, ca mai toti politrucii „alternanti la putere” si marii afaceristi au la originile „profesiei” antrenamentul si educatia securista precum si activismul comunist. Vor mai trece ani multi pana cand si puiutii crescuti acum pe langa ei vor disparea si societatea se va curata de acest jeg moral.

Aurelian 20 ianuarie 2012 at 13:57

Nu politicienii Florinel, ci impostorii, „ardei umpluti ca tine”, si ca Eutanasiu, ce nu ai nimic, esti o mediocritate, un zero barat, nici macar un articol nu stii sa il scrii ca lumea. Promovarea ta pana acum in nici intr-un caz nu a avut de a face cu niste calitati personale recunoscute, ci datorate unor relatii oculte, de culise(in nici un caz nu te cred un mason, ca Gaspar nu cred ca doreste sa isi lege numele de al tau), si oricum structurile de care esti apropiat( spionajul si contraspionajul militar), are alergie la masonerie, ei fac casa buna cu Biserica ortodoxa. Nu te cunosc destul de bine ca sa te calific ca psihopat, dar lipsa de masura si de bun simt in actiunile tale, poate fii un simtom important ca si in cazul Bianu(de fapt se spune ca traim in acet timp in criza financiara a psihopatilor, ca desi, ei reprezinta doar 2% din populatie, sunt preferati pentru posturile de conducere, datorita usurintei lor de a calca peste cadrave, si lipsei sentimentelor umane, de fapt efectele negative pe termen lung, a actiunii acestor psihopati, cum ar fii aceasta criza financiara, globala, in care traim, nu a fost luata in considerare).
Florinel, tu esti un nimeni, o unealta folosita de altii, esti manevrat ca o papuse de teatru, iar disperarea cu care actionezi, dovedesc frustrarile de care suferi, si care i-ti ceiaza adevarate insomnii. Sensibilitatea ta la ironiile adversarilor demonstreaza micimea personalitatii tale, marile tale ambitii de om mic! Votantii pot fi manevrati Florinel, pot fii manipulati, dar nu sunt prosti, doresc oameni ca tine cand ai o lupta, dar in nici intr-un caz nu ii doresc sa administreze un oras. Esti un „varf de lance” folosit atat timp cat nu te „tocesti”, dupa, ve-i fi aruncat acolo unde i-ati este locul, la gunoi.

Aurelian 20 ianuarie 2012 at 14:27

Florine, cred ca vei putea citii raspunsul meu, chiar daca nu il va publica, admin!

Alex 20 ianuarie 2012 at 0:07

PD-L SI USL FAC PARTE DIN MAFIE

Costel* 20 ianuarie 2012 at 8:33

Dar Basescu unde e???

Standard 20 ianuarie 2012 at 10:49

Basescu-i sefu …!

PENSIONAR 20 ianuarie 2012 at 14:31

cea mai mare jogodie si infractoare este ion ileana

Dinu 20 ianuarie 2012 at 14:56

“Temelia liberalismului adevărat este o clasă de mijloc care produce ceva, care, punând mâna pe o bucată de piatră îi dă o valoare înzecită şi însutită de cum o avea, care face din marmură statuie, din in pânzitură fină, din fier maşini, din lână postavuri.” (Mihai Eminescu, Icoane vechi şi icoane nouă, în Opere, vol. X, Bucureşti, Editura Academiei, 1989, pp. 17-18) .

„Şi noi suntem liberali în marginile pe care ni le permite armonia intereselor naţionale şi existenţa statului naţional român ca individualitate deosebită; şi noi suntem democraţi întrucât ajung a se exprima şi a stăpâni interesele demosului român. M. Eminescu, Opere, vol. XI, Bucureşti, Editura Academiei, 1985, pp. 52-53)”.

Buna ziua.
Distinsi lectori, doresc sa comentez exclusiv poezia citata. Poezia marelui nostru geniu, Mihai Eminescu, a fost scrisa in urma cu aprox. 150 de ani si este un text istoric. Orice interpretare a ei trebuie facuta in raport de contextul perioadei, altfel este caduca. Textul a fost scris in perioada in care Eminescu era redactor in cadrul ziarului Timpul, al opozitiei conservatoare (1876-1883). In fond, poetul nu ataca liberalismul, doar anumite aspecte politice, economice sau sociale aparute in secolul 19 in Europa sau SUA. Autoritatile romane, conduse de Ion Bratianu, tocmai reusisera sa obtina recunoasterea externa a independentei Romaniei, dupa Razboiul de Independenta.

Spirit liber, Mihai Eminescu a polemizat si cu regele Carol I, creatorul Romaniei moderne sau chiar cu mentorul sau, conservatorul Titi Maiorescu, simbol al culturii nationale.

In incheiere, doresc sa fac un apel sincer opiniei publice locale: de a nu mai implica marile nume ale istoriei in lupta politica. Mihai Eminescu, regele Carol I sau Ion Bratianu au realizat fapte extraordinare pentru aceasta natiune!

Aurelian 20 ianuarie 2012 at 17:06

Ai dreptate domnule Dinu, nu este vina lui Eminescu, ca a descris cu atata claritate, profilul psihologic si moral al adevaratului liberal, si ca 150 de ani nu a schimbat nimic, alte nume alti oameni, dar acelasi caracter, aceiasi personalitate!

Aurelian 20 ianuarie 2012 at 17:59

Manastire intr-un picior, ghici ciuperca cei?, Dumitre , Dumitre, cine se crede ca detine adevaratul monopolul al liberalismului, PDL-ul sau PeNaLi?

Dumitru 20 ianuarie 2012 at 18:06

PDL-ul. PNL-ul conform primului s-a deplasat spre stanga.

Standard 20 ianuarie 2012 at 19:34

S-a mai jucat unu cu ghicitori, mai zilele trecute si uite ce a iesit…”ghici ghicitoarea mea”… Deschide televizoru sa vezi ce striga lumea in piata universitatii…

Aurelian 20 ianuarie 2012 at 19:53

Ragetul magarului, nu se aude in ceruri!

Standard 20 ianuarie 2012 at 20:10

Mai incearca !

Costel* 21 ianuarie 2012 at 14:47

Da,dar se aude ragetul pupinc(#)uristilor, ca daca nu striga … lipsa papa!!!

SACALUL 20 ianuarie 2012 at 19:40

Nu cred ca ar trebui sa il judecam pe Peres pentru ceia ce a fost tatal sau,nu mi se pare corect.Eu va dau spre analiza o discutie a domnului Alexandru Peres cu un amic al domniei sale.”Mai Peres ce naiba faceti ca mor oameni de foame,toate merg prost,nu mai avem bani de mancare dar ce sa mai spun de alte cheltuieli la care nu avem cum sa le mai facem fata,si maine poimane o sa vina alegerile si nu o sa va mai aleaga nimeni” RASPUNS PERES-„Lasa ma, ca inainte de alegeri o sa le mai dam noi ceva si tot noi vom fi alesi” Amicul ii raspunde lui Peres,”Bine ,bine,numai sa mai apucati sa dati ceva!” incheie amicul lui Peres.Aceasta discutie a avut loc in urma cu apxm.sase luni.Domnule Florin Roman acum te rog sa comentezi aceasta atitudine,lasa-l pe tatal lui Peres ca nu mai intereseaza pe nimeni.

perez 22 ianuarie 2012 at 19:53

Domle Sacal, imi place raspunsul dumitale. Asaaa,… In schimb pentru Florinel, asta ii arata dimensiunea … eventual mozaica, in conformitate cu Vechiul Testament: ceva cu copiii care vor plati pentru gresalele parintilor pana la al saptelea neam. In fine, comentariul d-lui PNL-ist, pentru ca acolo este, urmareste superb modul de atac al unui securist. Eu am impresia ca politicienii nostri au inteles foarte bine legea actiunii si reactiunii, asa cum o intelelge si unul sarac cu duhul, ei nu au reguli etice, ei au klantza si atat. Dragii nostri politruci nu inteleg, indiferent unde s-ar afla, la stanga, la dreapta, defazati rau sau spre centru ca LIBERTATE FARA ETICA nu exista! As ataca PDL, m-as trage spre USL, dar cand vad ca toti urmeaza aceleasi cutume ale PCR, le transmit un mesaj: VREAU ALTA CLASA POLITICA, MAI ALES LA ALEGERI!

Comentariile sunt oprite