Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/Vinerea – Cugir: Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a doua zi a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea Cugir a început cu o paradă a portului popular, evenimentul desfăşurându-se pe traseul Căminul Cultural – Monumentul Eroilor din localitate.

paada populara vinerea024Așteptată cu mult interes, manifestarea a luat startul la ora 11.00, fiind urmărită cu mare interes de localnicii din Vinerea şi nu doar de ei. Aşezaţi în faţa Bisericii ,,Sfântul Nicolae”, cei aproximativ 200 de participanți au avut ocazia să urmărească o veritabilă desfăşurare a ansamblurilor  artistice, să le admire portul popular și măiestria dansurilor.

Aplaudate la scena deschisă au trecut prin faţa spectatorilor, ansamblurile profesioniste: ,,Plăișorul’’ din Săliștea, ,,Les Fardelets du Forez’’ Marcoux –Franța, ,,Mihai Viteazu’’- Cluj, ,,Orhangazi’’-Turcia, ,,Câmpul Pâinii’’ – Vinerea, ,,La Bethmalaise-Bethmale’’ – Franța și Ansamblul artistic de dansuri tradiționale săsești din Petrești. La eveniment au fost prezenți alături de primarul Cugirului Adrian Teban -gazda evenimentului, ( îmbrăcat într-un frumos costum popular), viceprimarul orașului Cugir, Horia Rotche, deputatul Dan Simedru, directorii generali de la cele două fabrici de armament și muniție din Cugir, Mircea Trifan, respective Romulus Micu, consilierul Județean Nicușor Mihai, directorul general de la Parcul Industrial Cugir, Emil Muntean, directorul Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu’’ Cugir –Alexandru Micaciu, primarul comunei Săliștea, Aurel Stănilă, consilieri locali din Cugir.

Au onorat manifestarea, primarul Verdier Pierre și consilierul Cristophe Viboud din Macroux – Franța, precum și viceprimarul orașului Bursa din Turcia, Selahattin Celik.

La momentul în care se publică acest material pe platoul din Poiana cu Goruni-Vinerea are loc un program cultural artistic care se va încheia în jurul orei 23.00. (C.P.)

[nggallery id=886]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea