Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Zilele Cetății Medievale de la Alba Iulia – Paradă cu cavaleri și domnițe

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Weekend-ul a adus o adevarată sărbătoare medievală în Alba Iulia – Zilele Cetății Medievale. Evenimentul a debutat cu parada cavalerilor și domnițelor care au defilat în sunet de cimpoaie prin Cetatea Alba Carolina.

Sunt prezenți Cavalerul Emil Hartmann cu scutierii din Muhlbach și cavalerii Ordinului Dragonilor de Transilvania care pe parcursul celor două zile vor ţine adevărate lecţii interactive de istorie cu prezentări de arme, turniruri, lupte cavalereşti, scenete şi dansuri. Vor ”face spectacol” și mânuitorii de steaguri de la Artgotica iar formația de dansuri medievale Nosa va aduce publicul în atmosfera serbărilor din timpurile trecute.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu va lipsi nici muzica bună astfel că spectatorii vor putea asculta muzică medievală cu formațiile Van, Bordo Sarkany și Blackbeers. De asemenea, vor putea urmări şi spectacole de dansuri cu torțe, de animație și jonglerii cu foc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea